Annons

På prispallen i parallellpuckel

Landskronaåkare på pallen i världscupstävling i parallellpuckel i Kina. Foto: FIS Freestyle

Sex svenska puckelpiståkare var i helgen i Kina för att tävla mot världseliten. Två av dessa representerar Landskrona Ski-Club! En hamnade på prispallen!!

Annons
 

Efter premiärhelg i Ruka, Finland, var det i helgen dags för dubbla tävlingar i världscupen i Thaiwoo, Kina. Bröderna Oskar och Felix Elofsson visade med all tydlighet att man är att räkna med i världstoppen.

Vid lördagens tävling var Felix Elofsson en av tre svenskar som tog sig vidare från kvalet till  finalen. Väl i final blev det inte riktigt som Landskronaåkaren tänkt sig. Han låg bäst till av svenskarna och gjorde ett fint åk, men efter andra hoppet missade han i landningen och tappade poäng. Trots det slutade han ändå på en säsongsbästa 15:e plats.
– Det var himla nära att det gick hela vägen. Jag ville lite för mycket och tryckte på mer än planerat vilket jag fick betala för i andra landningen. Tråkigt, men är jäkligt nöjd med dagen i övrigt, säger Felix Elofsson till Svenska skidförbundets hemsida – skidor.com.

Igår var det dags för parallellpuckeltävling och nu var det brorsan Oskar Elofsson som skulle svara för grannlåten  då han tog sin första världscuppall i sin femte världscupstart i karriären.

Noterbart här var att han i semifinal åkte ifrån den notoriskt snabbe regerande världsmästaren Ikuma Horishima från Japan.

– Jag lyckades hålla ihop åkningen fullt ut och jag gav inte upp. Att slå ut Horishima i semin känns helt sjukt. Jag ville ge honom en match och det gjorde jag ju, säger Oskar Elofsson till skidor.com.

I final ställdes han mot en kanadensare som tyvärr blev för svår.

Nästa världscuptävling är 12 januari i Calgary, Kanada. Notera!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser