De drar ett strå till Musikhjälpen

Melinda, Mikaela, Gabriella, Kajsa, Astrid och Razan är några av eleverna från PeterSvenskolan som ikväll uppträder på stan till förmån för Musikhjälpen.
Melinda, Mikaela, Gabriella, Kajsa, Astrid och Razan är några av eleverna från Petersvenskolan som ikväll uppträder på stan till förmån för Musikhjälpen.

På söndagskvällen släpptes Musikhjälpens programledare Daniel Adams-Ray, William Spetz och inte minst Farah Abadi från Landskrona ut ur glasburen på Kärlekens torg i Lund till publikens jubel.

Fler än någonsin tidigare i Musikhjälpens historia har i år bidragit med vad man kan. När trion steg ur buren igår var man uppe i 606 337 engagemang som sammanlagt dragit 50 550 204 kronor.  Det kommer att bli mer. Redan i kväll är exempelvis en fjärdeklass från  Petersvenskolan på stan för att uppträda och samla in pengar till Musikhjälpen.
– Musikhjälpen slutade sändas igår, men bössorna är öppnade tills slutet på året. Så idag är det vi ska ge oss ut för att samla ihop pengar, berättar Binnie Lindberg, resurs- och fritidspersonal på Petersvenskolan.
– Vi kommer bland annat uppträda på Maddes och på stan, säger Binnie Lindberg som är minst sagt engagerad i Musikhjälpen, vars  tema i år varit ”Alla har rätt att funka olika”
– Jag tycker det är superviktigt. Alla kan inte alltid bidra med pengar men då kan man alltid bidra med sång och underhållning, samt träffa folk och även dela ut kramar. När jag i veckan  frågade barnen i årskurs 4 om de ville hjälpa mig så räckte nästan hela klassen upp sina händer direkt.  De tyckte det var en självklarhet.

Någon längre repetitionstid att öva in sånger har gruppen inte haft.
– Vi älskar att uppträda så det ska inte vara några problem, avslutar Binnie Lindberg och hoppas att många julhandlande och givmilda Landskronabor ska stanna till och ta del av sångerna och skänka en slant. Det hela drar igång vid 17-snåret.

 

Till arkivet