Annons

De boende hjälpte tomten att sopsortera

Isak, Isa ,Ismael och Berisha deltog i tävlingen där man kunde vinna en hållbar iPad och andra fina priser. Foto: Hans Jonsson.

På lördagens höll Landskronahem och LSR ett event på Koppargården för att öka upp medvetenheten om att sortera sitt avfall på rätt sätt.

Annons
 

På plats fick barn och vuxna träffa tomten och hans medhjälpare för att hjälpa dem att sortera sitt avfall på rätt sätt. Miljöhuset hade målats och fått fina fondtapeter. Teckningar ritades som nu också ska pryda huset. Det åts tårta och alla barn fick prova på att sitta i en sopbil.

– Vi behöver öka medvetenheten i området om varför man ska sortera sitt avfall på rätt sätt. Detta är ett sätt att nå de boende på ett lustfyllt sätt. Jag hoppas att vi på sikt kommer få ett bättre resultat för miljösorteringen i området, säger Ola Rosengren, förvaltare på Landskronahem.

– Att sortera sopor är inte alltid skitkul, men samtidigt oerhört viktigt för att avfallet ska kunna tas tillvara som en resurs. Vi ska ju mot det hållbara samhället. Att erbjuda kunskap och bra förutsättningar på ett roligt sätt tror jag bidrar till både och djupare förståelse och ökat engagemang, säger Carl-Henrik Carlsson, områdeschef kunder på LSR.

Representanter för LSR och Landskronahem visade upp det uppfräschade miljöhuset, som de boende även fick vara med att hitta på ett namn till. Foto: Hans Jonsson.

Grannar fikade och pratade miljö och sopsortering. Foto: Hans Jonsson.

Spännande att träffa tomten. Foto: Hans Jonsson.

Foto: Hans Jonsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser