Annons

Max Mölder kommer till Borstahusdagen Vinter

Borstahusen öppnar upp sig för en mysig vinterdag. Söndag 16 december klockan 12-16. Vem vet kanske är du lyckligt lottad och kammar hem en vinst på ål- och laxlotteriet

På söndag öppnar Borstahusen upp sig för en mysig vinterdag. På Borstahusens kapell kan man dagen till ära pyssla och äta korv med bröd, men också lyssna på föredrag. Blanda annat kommer prästen Per Johansson att samtala med Landskrona BoIS assisterande tränare Max Mödler om kyrkans relation till idrotten.

Annons
 

Borstahusdagen Vinter är en mindre variant av den stora Borstahusdagen som arrangeras under sommaren.
– Vi tycker att det är viktigt att visa att Borstahusen är en året runt destination. Borstahusen lever i allra högsta grad på vintern, säger Emma Björsing från Destination Borstahusen.

Här följer ett axplock av arrangemang.

Hos Galleri JIL bjuds det in till julpyssel för alla som har barnasinnet kvar. Samtidigt kan man ta del av galleristen Jannicke Larssons egna akrylmålningar.

Inne på Pumphuset blir det minijulmarknad i museet, Byalagets tomte är på plats och tar emot önskelistor. Restaurangen serveras en julbuffé och i baren njuter man av Hans Jonssons fina fotoutställning samtidigt som Marcus & Lina underhåller. Museiföreningens har även en  fiskedamm och Landskronas Lucia  med tärnor gästar kulturhuset klockan 15.00. Två timmar tidigare kan luciatåget skådas på Erikstorp. Inne i konsthallen har man en sista chans att ta del av  Borstahusens Konstförenings utställning med verk av H.M. Drottning Sonja och Örnulf Opdahl. Här blir det också julkortstillverkning.

Naturligtvis är Byalaget Gamla Borstahusen på plats och har försäljning av Borstahuskort och olika utgåvor av böcker. Traditionellt ål och laxlotteri.

Ute på för Stejlebacken är det ponnyridning för alla barn mellan klockan 13 och 15.

Följande minifördrag ges i Borstahusens kapell:

Klockan 12.30 där prästen Per Johansson samtalar med Max Mödler om kyrkans relation till idrotten.
Klockan 13.30 ett konstreflektionsprogram där Lennart Lorin från Sensus medverkar.
Klockan. 14.30 Malin Pihlgren Nylander och Mikaela Ahlm om hur den internationella gruppen arbetar i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser