Annons

Överenskommelse om hyreshöjning

Efter årsskiftet höjs hyrorna.

AB Landskronahem och Hyresgästföreningen Region Norra Skåne har nått en överenskommelse om hyreshöjning för 2019 för det kommunala bostadsbolagets 2700 lägenheter. Denna innebär att hyrorna för Landskronahem höjs med i genomsnitt 1,3 % från och med 1 januari 2019.

Annons
 

– Exakt hyra per lägenhet kommer att förmedlas under januari där hyrorna sätts efter en hyressättningsmodell, som bland annat är beräknad utifrån olika egenskaper och kvaliteter i fastigheten och lägenheten, skriver Landskronahem i ett pressmeddelande på måndagen. Modellen innebär att lägenheter i samma fastighet kan få olika höjning beroende på olika storlek och standard. Hur fördelningen sker kommer bestämmas först i början på nästa år men ökningen kommer variera mellan hyresgästerna.

– Hyresförhandlingen innebär en avvägning mellan hyresgästernas intressen och fastighetsägarens behov. Den framförhandlade hyresökningen beror främst på taxeökningar och ett underhållsbehov, säger Björn Agertoft förhandlare på Hyresgästföreningen Norra Skåne.

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser