Uppskattad satsning i byarna förlängs

Cityidrott i Häljarp.
Cityidrott i Häljarp.

En extra satsning på aktiviteter i kransbyarna gav Cityidrott utökade resurser under höstterminen. Nu är det beslutat att Cityidrott fortsätter i byarna även under hela 2019.

Efterfrågan på Cityidrotts aktiviteter har under lång tid funnits i byarna runt Landskrona. Ett extratillskott från  Tillväxtverket för att motverka segregation gjorde det möjligt att under höstterminen skicka ut Cityidrott till Häljarp, Asmundtorp, Glumslöv och Härslöv. Inför 2019 har Landskrona Stad beslutat att satsningen ska fortsätta även 2019.
– Vi är väldigt glada för detta beskedet och vi kan bara konstatera att hösten motsvarat den efterfrågan som funnits i byarna. Vi har under hösten haft lite mer än 350 nya medlemmar från byarna och besökssiffrorna är höga i nästan alla byar, säger Jonny Karlsson, verksamhetsledare på Cityidrott.

Exakt hur satsningen ser ut återstår att se då Landskrona Stad går in med 500 000 kronor för hela 2019, samma summa som Cityidrott fick i utökat stöd under höstterminen 2018.
– Vi kommer kika på hur upplägget blir men det optimala är att fortsätta på samma sätt med en aktivitet per ort i veckan som vi testat under hösten och som vi känner har fungerat bra, fortsätter Jonny Karlsson.

Hur ser det då ut för Ven och Annelövs del?
– I dagsläget finns inte dessa medräknade. Naturligtvis vill vi på Cityidrott få med så många som möjligt men det är i slutändan en resursfråga som kommunen får titta på.

2019 är speciellt år för Cityidrott då man firar 10 år.
– Det kommer bli mycket jubileumsfokus hela året på olika sätt. Kransbyarna är såklart med i den planeringen och vi ska se vad vi kan göra för extra insatser i byarna utöver ordinarie aktiviteter. Det ska bli ett helt fantastiskt år, understryker Jonny Karlsson avslutningsvis.

Till arkivet