Premiär för ny restaurang på onsdag

Michael Ioannidis och hans hustru Maria Athanasiadou jobbar dagarna i ända för att hinna bli klara till premiären på onsdag.
Michael Ioannidis och hans hustru Maria Athanasiadou jobbar dagarna i ända för att hinna bli klara till premiären på onsdag.

I dagarna fejas det rejält på Norra Långgatan 20 i Landskrona. På onsdag slår nämligen Restaurang Mythos upp portarna.

Michael Ioannidis har tillsammans med sin fru Maria Athanasiadou slitit hårt den senast tiden för att få ordning på restauranglokalen. Det är ommålat och ommöblerat till stor del.
– Ja, vi har jobbat jättehårt för att vi ska kunna öppna på onsdag, säger Michael Ioannidis.
– Vi öppnar till lunch och efter klockan 16.00 börjar mitt alkoholtillstånd att gälla så då tänkte vi servera en speciell grekisk buffé för att fira att vi öppnar, säger den nya krögaren och ler.

Stort fokus kommer att ligga på just luncher.
– Det kommer att bli bufféservering. VI kommer att ha olika grekiska rätter men vi kommer även att ha minst en klassisk husmanskosträtt varje dag. På kvällen kör vi dock på som vilken restaurang som helst.

Michael Ioannidis räds inte konkurrensen.
– Eftersom vi har stort fokus på det grekiska köket så är jag övertygad om att vi kommer att klara oss bra.

I starten kommer två servitriser att anställas. I köket och i baren kommer även Michael Ioannidis mor och far att jobba.
– I alla fall till våren. De driver ju Seglarpaviljongen.

Michael Ioannidis har växt upp med kroglivet i Landskrona. Föräldrarna ägde Akropolis, där Fellini ligger idag, tillsammans med Michael Ioannidis morföräldrar.
– Akropolis var en klassiker. Och det är i de lokalerna jag fick idén att starta egen restaurang. Jag bodde en period i Grekland men kom hit 2015. Jag gick då till Fellini och det var som att allt kom tillbaka. En dag ska jag minsann driva en grekisk restaurang i Landskrona och följa i familjens fotspår, minns han och skrattar.
– Faktum är att ett av rummen i restaurangen har jag valt att kalla Akropolisrummet. Där kommer bland annat att hänga bilder från den gamla restaurangen.

Det kommer även att bli underhållning på Restaurang Mythos emellanåt.
– Vi kommer inte att ha något spikat. Men trubadurkvällar och exempelvis karaokekvällar kommer vi att ha. Och dessutom kommer vi ju att öppna upp uteserveringen till nästa sommar. Det ska bli oerhört spännande, avslutar  Michael Ioannidis.

Till arkivet