Annons

Grundskolorna fortsätter att leverera

Landskrona når en rekordhög placering i SKL:s öppna jämförelser av grundskolor.

I dag publiceras SKL:s öppna jämförelser av grundskolor runt om i landet. Landskrona klättrar från plats 74 till 49 av totalt 290 kommuner. Det är den bästa placeringen någonsin för Landskrona.
– Det här är ytterligare ett kvitto på att det i skolans värld lönar sig att hålla i och hålla ut, och att ett ständigt fokus på kunskap ger resultat. Landskronas elever fortsätter att leverera lite bättre för varje mätning som presenteras. För både elevernas och stadens framtid är det här oerhört glädjande. Särskilt roligt är det att Landskrona fortsätter vara vassare än andra när det kommer till att ge eleverna med de största utmaningarna rätt stöd för att lyckas, säger Lisa Flinth (L), utbildningsnämndens ordförande.

Annons
 

SKL:s rapport Öppna jämförelser tar hänsyn till hur grundskoleverksamheten i kommunen presterar i relation till sin elevsammansättning. Rapporten visar att Landskrona presterar bättre än kommuner med liknande elevunderlag.

Den totala rankningen visar att Landskrona nu tillhör de bästa 25 procenten av landets kommuner. I rankningen där man enbart inkluderar de kommunala skolorna har Landskrona klättrat från plats 103 förra året till plats 58 i år. Nyckeltalen för Landskronas skolor visar också att allt fler elever blir behöriga till gymnasieskolan, vilket är resultatet av ett långsiktigt arbete.

– Som nytillträdd förvaltningschef kan man inte få en bättre start. I Landskrona finns både kompetens, kraft och potential. Med det här gedigna arbetet i ryggen är vi väl rustade att fortsätta driva skolutveckling i framkant framöver, säger Carina Leffler, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen.

Landskronas placering i SKL öppna jämförelser – grundskola 2008-2018
2008: 259
2009: 274
2010: 263
2011: 247
2012: 128
2013: 197
2014: 117
2015: 61
2016: 86
2017: 74
2018: 49

I Öppna jämförelser – grundskola 2018 samlar Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) centrala nyckeltal som beskriver grundskolans resultat och resurser. Syftet är att ge huvudmännen ett bra underlag för analys och utveck­ling av skolan.

Mer om SKL:s rapport Öppna jämförelser grundskola och samtliga resultat hittar du på skl.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser