Ragnarök förhandsvisades

Producent David Hanna och regissör och skådespelare Fredrik Hiller berättade inlevelsefullt om åren det tagit att producera Operation Ragnarök.

Den 7 december har filmen Operation Ragnarök biopremiär i Landskrona. Filmen, som tidigare gick under namnet Zon 261, är till största del inspelad i Landskrona, en inspelning som stängde av delar av Landskrona för fem år sedan. På onsdagskvällen bjöds skådespelare, sponsorer och statister på en förhandsvisning av filmen på Landskrona Teater.

Det var näst intill fullt i bänkraderna på Landskrona Teater när filmen Ragnarök förhandsvisades på onsdagen. Innan föreställningen träffade Landskrona Direkt regissören och skådespelaren Fredrik Hiller och producenten David Hanna.
– Tanken från början var inte att det skulle ta så lång tid men vi var väl lite naiva. Men nu är den klar och vi är nöjda med resultatet och stolta över alla som varit med på den långa resan, säger Fredrik Hiller.

Premiären äger rum den 7 december
– Premiären sker på 26 biografer runt om i landet och en av dessa är Biograf Maxim här i Landskrona. Att den visas här på premiären är vi naturligtvis extra glada för. Hela Landskrona, såväl kommun och sponsorer som stadens innevånare hade oerhört mycket tålamod med oss och de stöttade oss när vi tyckte att det gick tungt, förklarar David Hanna.

Filmen som gått under genren  zombie är dock mycket mer än så enligt Fredrik Hiller.
– Det är både en skräckfilm och en krigsfilm. Men här finns så mycket mer. Filmen har flera budskap och jag är övertygad om att besökarna kommer att bli överraskade. Här finns flera twister, säger han.
– Jag tycker att underrubriken säger mycket. ”Din fiende är inte den du tror” säger en hel del om filmen. Tanken är att filmen ska ge eftertanke till fördomar, något vi alla har, fortsätter Fredrik Hiller.

Landskrona Direkt ska inte avslöja något om handlingen eller hur den slutar. Klart är dock att en uppföljare kan bli aktuell.
– Det beror naturligtvis hur filmen tas emot, såväl här i Sverige som utomlands. Faktum är att vi redan sålt in filmen till Japan och Thailand. Och detta gjordes bara på en trailer, säger David Hanna.
– Sedan hade det varit en dröm om filmen gått upp exempelvis på filmgalan i Berlin, säger Fredrik Hiller och skrattar.

Klart är att de flesta i salongen på Landskrona Teater gillade filmen. Det märktes på de applåder som följde filmen. Nu återstår det att se hur den ”vanliga” publiken tar emot Operation Ragnarök.

Det minglades innan förhandsvisningen av Operation Ragnarök.
Till arkivet