SoulTime bjuder på rutin och girlpower

Pelle Holmberg är en av många rutinerade musiker som bjuder på soul på Teaterrestaurangen på onsdag kväll. Foto: Pressbild
Pelle Holmberg är en av många rutinerade musiker som bjuder på soul på Teaterrestaurangen på onsdag kväll.
Foto: Pressbild

På onsdag är det på nytt dags för SoulTime på Teatercaféet i Landskrona Teater. Denna musikkväll styrs av Pelle Holmberg, gitarristen som tidigare frälst SoulTime, och Frank ”Frallan” Nilsson, trummisen som spelat med såväl Pelle Holmberg som Paulo Mendoca på SoulTime. Även SoulTime-kärnan är med, det vill säga P-O Nilsson och Patrik Ohlson Öhlander. För sånginsatserna står Jenny Jonasson, inbjuden av Pelle Holmberg.

– Det är väldigt roligt att de här högklassiga artisterna vill komma tillbaka till SoulTime, säger Pinge Persson, en av drivkrafterna bakom SoulTime.
– Men det kan till stor del bero på vår entusiastiska publik.

Pelle Holmberg är en mycket eftertraktad musiker som spelat med mängder av etablerade kändisar i snudd på alla genrer. Bördig från Blekinge men numera boende i Skåne, utbildad i såväl Malmö som Los Angeles. Han frilansar som musiker med idel kändisar, sitter även in i musikalensembler och han undervisar på flera gitarrakademier. Dessutom har han sitt band, Pelle Holmberg Gruop, PHG- som han turnerat med i Norden.
– Pelle har tidigare bejublat lirat på SoulTime och han har med sig Frank ”Frallan” Nilsson, trummisen med rötter i Kristianstad, som sedan länge är etablerad och uppskattad bland andra artister, säger Pinge Persson och berättar om kvällens sångerska.
– Jenny ’Blue’ Jonasson förmedlar en härlig girlpower och ger alltid järnet på scen. Med känslosam, omfångsrik och stark röst behärskar hon en bred repertoar. Hon har många järn i elden och återfinns i olika musiksammanhang. Hon är en av tre sångerskor i Blues Sisters som kör eget material blandat med covers i egna arr och med tajta stämmor.

Precis som i premiären av SoulTime för en månad sedan så lyfter man fram ett framtidslöfte.
– Som kvällens ”rookie” har vi bjudit in Eric Siggelkow, en ung, lokal gitarrist som har alla möjligheter att bli större, säger Per Eriksson för SoulTime.
– Eric kommer att göra några låtar tillsammans med bandet.

Principen är enkel, man bokar sin biljett via tickster.com så man är säker på att få en plats. Eventuellt överblivna biljetter säljs i dörren.
– Sedan kommer man, hittar ett bord och njuter av musiken. Kanske unnar man sig en enkel kvällsmat eller en öl eller ett glas vin, avslutar Per Eriksson.

Till arkivet