Annons

Brukarensemblen ger adventskalender i skyltfönster

Per Ullberg på Öresundsteatern repeterar tillsammans med Brukarensemblen inför stundande Adventskalender.

På söndag är det första advent och då är det premiär för Brukarensemblens adventskalender vilket kommer att äga rum i Öresundsteaterns skyltfönster ut mot Slottsgatan bakom museet. Det blir fyra föreställningar a´ fem minuter varje vecka fram till jul. På söndag ger ensemblen även en extra föreställning på Rådhustorget med anledning av att det är skyltsöndag.

Annons
 

Idén att ha en adventskalender i ett skyltfönster kommer från Malmö.
– Där kör de en julkalender med föreställning alla dagar i veckan fram till jul. Det är dock olika teatergrupper varje dag. Landskrona är för litet för detta. Därför satsar vi på adventskalender istället, säger Anders Kungsman på Öresundsteatern.

På söndag kommer föreställningarna att ges klockan 15.00, 15.15, 15.30, 15.45 i skyltfönstret samt 16.45 på Rådhustorget. Temat denna vecka är advent.
– Brukarensemblen kommer att berätta om advent, förklarar Anders Kungsman och informerar om att det är olika teman varje vecka.
– Vecka två handlar det om Lucia, vecka tre om julmusik och den sista veckan handlar föreställningarna om julklappar.

Det är nio deltagare i Brukarensemblen i år och de ser med spänning fram emot föreställningarna.
– Jag älskar allt som har med julen att göra, säger Odd Ellgård som är en av de nio skådespelarna i Brukarensemblen.

Denna vecka ges föreställningarna på söndag. Men de resterande ges på fredagarna.
– Vi har gjort bedömningen att fredagen är bättre än söndagen att få folk att komma och titta. Alla andra, precis som vi har mycket annat att stöka med om helgerna, säger Per Ullberg på Öresundsteatern.

Ensemblen spelar till förmån för Musikhjälpen som i år är i Lund. Temat för Musikhjälpen 2018 är “Alla har rätt att funka olika.” Pengarna som samlas in ska gå till att ge människor med funktionsnedsättning tillgång till skola, vård, stöd och hjälp.
– Vi kommer att ha bössor i samband med föreställningarna och vi kommer även att ha glögg och pepparkakor till en billig peng. Dessutom kan man även ge bidrag via Musikhjälpens hemsida, säger Per Ullberg.
– Och vi har även planer på att åka ner till Lund med ensemblen och lämna över våra insamlade pengar.

Fyra gånger på en timme mellan den 2 och 21 december går alltså ridån opp och en femminutersföreställning på temat julens traditioner ges liv av och med Brukarensemblen. Förutom på söndag gäller följande dagar och tider. Den 7 december kl. 13.00, 13.15, 13.30 och 13.45. 14 december kl. 13.00, 13.15, 13.30 och 13,45 och den 21 december kl. 13.00, 13.15, 13.30 och 13,45.

Brukarensemblen intar annorlunda scen när de spelar upp sin adventskalender i Öresundsteaterns skyltfönster.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser