Annons

Chef uppmanade anställda att inte tala med media

Förbjuder Angelique Nåvall Palm sina medarbetare att tala med media eller vill hon skydda sina anställda?

Det råder upprörda känslor på Attendos äldreboende på Skiftesvägen. Inte minst efter att Landskrona Direkt skrivit om att fyra boende drabbats av MRSA. Skulden lades på brister i den basala hygienen. Ett flertal anställda har hört av sig till tidningen efter att Lena Hallander talat ut. Detta till trots att Skiftesvägens verksamhetschef Angelique Nåvall Palm förbjudit personalen att tala med media.
– Det stämmer att hon förbjudit oss att tala med er. Titta här, säger en anställd och visar upp en utskrift av ett e-post-meddelande.

Annons
 

I utskicket som samtliga medarbetare på Skiftesvägen fått skriver Angelique Nåvall Palm om den lex- Maria anmälan som lämnats in till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Hon skriver också att den utredning som gjorts i samband med MRSA-smittan blivit offentlig och därmed är tillgänglig för pressen.  I meddelandet till personalen står även följande. ”Ni svarar inte på några frågor om någon dyker upp eller ringer. Ni hänvisar till mig i de lägena.”
– Den meningen är tagen ur sitt sammanhang. Vad jag menar är att de anställda inte behöver känna någon skyldighet att svara om media hör av sig.

När Landskrona Direkt berättar att det är anställda som hört av sig och sagt att de uppfattar meddelandet som att de blivit förbjudna att tala med pressen så förklarar hon att hon vet att anställda kontaktat Landskrona Direkt men att hon skrivit det för de anställdas bästa.

Enligt de som hört av sig till Landskrona Direkt så beror mejlet på att chefen vill måla upp en bild som inte berättar hela sanningen. De talar också om en hård personalpolitik från chefer mot de anställda.
– Skiftesvägen i Landskrona är med all säkerhet den värsta arbetsplatsen i Landskrona, säger en annan anställd på Attendos äldreboende på Skiftesvägen.
– Vi har 83 anställda totalt och det är fem eller sex personer som inte håller med om att här skulle vara bra. Alla andra trivs utmärkt och de kommer till och med till jobb på sin fritid för att delta i aktiviteter med våra kunder. Det har en liten medarbetarundersökning visat. Men alla kan inte alltid trivas på en arbetsplats, säger chefen.

Att Skiftesvägen i Landskrona skulle vara den värsta arbetsplatsen i Landskrona förnekar Angelique Nåvall Palm föga överraskande.
– Nej, jag är mycket stolt över både min arbetsplats och de som jobbar här. Beträffande de som inte trivs så har man ett egenansvar och ställa sig själv frågan om man ska jobba kvar, avslutar Angelique Nåvall Palm.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser