Julmys vid gamla stationen till helgen

Cecilia Flyckt från By Ceci Design, Eva Berg från Hemslöjden och Helena Lindberg på Skumpa & Spaljéser fram emot helgens julmarknad framför den gamla stationsbyggnaden i Landskrona.
Cecilia Flyckt från By Ceci Design, Eva Berg från Hemslöjden och Helena Lindberg på Skumpa & Spaljé ser fram emot helgens julmarknad framför den gamla stationsbyggnaden i Landskrona.

Julen närmar sig med stormsteg och till helgen är det dags för årets första julmarknad i Landskrona. Det är Skumpa & Spaljé, Hemslöjden och By Ceci som bjuder in till en genuin och traditionell julmarknad utanför gamla stationsbyggnaden i centrala Landskrona.

För andra året i rad arrangeras en julmarknad vid gamla stationsområdet. Eftersom förra årets julmarknad blev en succé kommer traditionen att fortsätta. Och juligt blir det, för stora och små.
– För de minsta så kommer vi att ha dans kring granen och andra aktiviteter och såklart kommer tomtemor på besök, säger Helena Lindberg på Skumpa & Spaljé.
– Dessutom ställer Landskrona stad upp med tio bodar och i dessa kommer besökarna bland annat att få smaka på många godsaker. Hela sju av tio bodar kommer att ha olika typer av mat. Och gemensamt för alla är att det rör sig om bra råvaror.

Förra året var det Skumpa & Spaljé och Hemslöjden som höll i marknaden. Men i år är även Cecilia Flyckt med som driver livsstilsbutiken By Ceci Design i före detta järnvägsstationen.
– Det ska bli jättespännande. Jag öppnade i år och jag hoppas att fler Landskronabor ska hitta hit, säger Cecilia Flyckt.

Hemslöjden lockar också mycket folk, inte bara från Landskrona och butikschef Eva Berg hoppas och tror på stor uppslutning i helgen.
– Vi hade många besökare förra året och i år tror jag att fler hittar hit. Här har vi det där lilla extra, säger hon.

För att knyta ihop allt så har Skumpa & Spaljé, Hemslöjden och By Ceci  engagerat elever på eventkoordinatorutbildningen på Yrkeshögskolan Landskrona. De har varit behjälpliga med allt det praktiska runt julmarknaden och de ser också fram emot en härlig helg i julens tecken.
– Julstämningen ska kännas i hela kroppen och alla sinnen ska påverkas, det är då man vet att julen verkligen är här. I år har vi vågat satsa ytterligare med barnaktiviteter, underhållning samt mycket mer, säger Robin Olofsson, som studerar till eventkoordinator.

Julmarknaden hålls såväl på lördag som söndag. Tiderna som gäller är 10.00 till 16.00.

Till arkivet