Annons

SM succé av LS

Landskrona Simsällskap slutar på en sammanlagd fjärdeplatsen på JSM. Det klubbens främsta insatsen någonsin på på ett nationellt junior- eller seniormästerskap. Det hela kröntes med en guldmedalj på 4×100 meter medley.

Landskrona Simsällskap gjorde sitt bästa mästerskap någonsin vid SM/JSM i Stockholm när de slutade på fjärdeplats på juniorsidan, en klättring från förra årets sjätteplats.

Annons
 

Linus Kahl-01 vann 200 medley på junior-SM. I seniorfinalen tog han ett överraskande silver med 1:59.40 efter VM-kvalade Simon Sjödin. Linus Kahl fick dessutom ett individuellt JSM-silver på 400 medley.
– Linus lyfter sig enormt på paraddistansen 200 medley. Totalt sänker han sitt pers med hela tre sekunder på tävlingen och tar ett överraskande SM-silver på distansen, säger LS chefstränare David Söderstjerna.

Emil Hassling-00 tog två JSM silver på 200 medley och 100 medley. Emil slutade dessutom fyra och femma på senior-SM på samma distanser. Emil satte även två nya klubbrekord på 100 (49.67) och 200 frisim (1:49.11).

Oskar Hoff-98 slutade tvåa på JSM på 50 och 100 fjärilsim. Oskar var även i SM B-final på 200 frisim där han simmade på snabba 1:49.81.

Killarnas lagkappslag gjorde mycket starka insatser på JSM och tog medalj i fyra lagkapper. Killarna vann 4×100 medley tätt före laget från Helsingborg. Landskronalaget tog också ett sensationellt SM-brons på samma distans, endast 5/10 över det svenska juniorrekordet. I laget simmade Christoffer Dellhede, Linus Kahl, Oskar Hoff och Emil Hassling. I övriga lag simmade Alfred Christensson istället för Christoffer Dellhede. På 4×50 frisim blev det silver och på 4×50 medley och 4×200 frisim simmade killarna hem bronsmedaljer på JSM.

Christoffer Dellhede-01 gjorde förutom sin laginsats som ledde till guld på 4×100 medley även fina individuella insatser. Det blev två klubbrekord på 100 (55.38) och 200 ryggsim (2:02.88) och en slutlig niondeplats på SM på 100 ryggsim.

Julius Ekstrand-98 blev fyra på 100 bröstsim på JSM, endast 3/100 från bronset. Tiden 1:01.36 innebar klubbrekord för LS. Även hans tid på 50 bröstsim (28.35) var ett klubbrekord och räckte till femteplatsen på JSM.
-Vi är väldigt nöjda med årets svenska mästerskap. Fjärdeplatsen på JSM är troligtvis den bästa insatsen LS någonsin gjort på ett nationellt junior- eller seniormästerskap, avlutar David Söderstjerna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser