Från kommun till region för Esbjörnsson

Kollektivtrafiken lyder under Region Skåne. Jonas Esbjörnsson kommer dock att arbeta inom andra områden. - Det kommer att bli mer inom sjukvården och då framför allt om mer fysiska frågar typ byggnader med mera. Detta efterswom jag fått förtroendet att bli gruppledare för Socialdemokraterna i Servicenämnden, säger han.
Kollektivtrafiken lyder under Region Skåne. Jonas Esbjörnsson kommer dock att arbeta inom andra områden.
– Det kommer att bli mer inom sjukvården och då framför allt om mer fysiska frågar typ byggnader med mera. Detta eftersom jag fått förtroendet att bli gruppledare för Socialdemokraterna i Servicenämnden, säger han.

Socialdemokraternas kommunalråd Jonas Esbjörnsson kommer inte att fortsätta på sin post efter nyår. Istället kommer han att satsa fullt ut på sina nya uppdrag i Region Skåne.

– Jag har under hösten fått tunga uppdrag i Region Skåne som kommer att ta mycket av min tid. Jag har därför meddelat Landskrona arbetarekommuns ordförande samt sammankallande i valberedningen att jag inte står till förfogande som oppositionsråd för mandatperioden 2019-22, säger Jonas Esbjörnsson.

Att han skulle ha tvingats bort från kommunalrådsposten på grund av det dåliga valresultatet förnekar han bestämt.
– Nej, beslutet är helt och hållet är mitt eget. Jag kommer att lägga hundra procent på mitt arbete på Region Skåne, säger han.
– Efter valet bestämde jag mig för att i större utsträckning ägna mig åt de regionala frågorna. Som ledamot i regionfullmäktige, regionstyrelsen och gruppledare i Servicenämnden kommer jag fortsätta ägna mig åt viktiga politiska frågor och företräda mitt parti i andra sammanhang.

Han stänger dock inte dörren för att arbeta politiskt i Landskrona.
– Nej. Men jag har gjort klart att jag inte vill ha någon roll som gruppledare. Men om partiet vill så är det inte omöjligt att jag hamnar i någon nämnd.

Oavsett vilket kommer hans lönekuvert att minsta dramatiskt. På frågan om han kommer att kunna leva på sina inkomster från Region Skåne svarar han tvekande.
– Det kan jag nog men det blir knapert. Jag har ännu inte tagit ställning till om jag ska söka arbete. Det är dock inget jag räds, avslutar Jonas Esbjörnsson.

Vem som kommer att ersätta Jonas Esbjörnsson på kommunalrådsposten avgörs i samband med ett medlemsmöte i december.

Till arkivet