Annons

Karl Philip Nilsson omvald i LUF:s förbundsstyrelse

Karl Philip Nilsson (L) sitter i kommunfullmäktige men är också ordförande i LUF Skåne.

Karl Philip Nilsson, 23, är yngst i kommunfullmäktige. Han är också bostadspolitisk talesperson för LUF.

Landskrona blir fortsatt representerad i Liberala Ungdomsförbundet styrelse i och med att Karl Philip Nilsson blivit invald till ledamot vid ungdomsförbundets kongress i helgen. Karl Philip Nilsson har suttit i styrelsen sedan 2017. Utöver uppdraget i Liberala ungdomsförbundets förbundsstyrelse är 23-årige Karl Philip Nilsson ledamot i regionfullmäktige och yngsta ledamot i Landskronas kommunfullmäktige.

Annons
 

– Jag ser fram emot att fortsätta vara drivande för en fungerande bostadsmarknad. Sverige behöver en bostadspolitisk reform som på riktigt tar itu med problemen på bostadsmarknaden. Då måste man bland annat våga se över skatterna, byggreglerna och ränteavdragen, säger Karl Philip Nilsson.

Under kongressen var det val av förbundsstyrelse och det stundande Europaparlamentsvalet som stod i centrum. Regeringsfrågan och turerna kring hur moderpartiet Liberalerna tar ställning lyste däremot med sin frånvaro.
– För många medlemmar var kongressen första gången på länge som vi kunde slippa diskutera regeringsfrågan, se framåt och fokusera på den liberala politik vi vill driva istället. Europarlamentsvalet 2019 kommer bli ett val mellan nationalism och liberalism, så det är viktigt att vi mobiliserar. Det känns fantastiskt att få vara med och leda förbundet genom en valrörelse, avslutar Karl Philip Nilsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser