Barnbidragets eftermiddagskonsert släppte in solen i publikens hjärtan

Ludvig Hyrefelt på kontrabas och initiativtagare Göran Andersson i tidsenlig hatt spelar tillsammans med Tommy Borgström, Stefan Persson, Pelle Wannergren och Viktoria Evaldsson låten I´ll see you in my dreams” från 1924. Foto: Anton Johansson www.ancam.se
Ludvig Hyrefelt på kontrabas och initiativtagare Göran Andersson i tidsenlig hatt spelar tillsammans med Tommy Borgström, Stefan Persson, Pelle Wannergren och Viktoria Evaldsson låten I´ll see you in my dreams” från 1924.
Foto: Anton Johansson www.ancam.se

Igår visade vi en film från Barnbidragets barnshow. På eftermiddagen var det dags för andra delen av Göran Anderssons och Lions club Landskronas välgörenhetsevenemang. På scenen stod välgörenhetsbandet Sammelsurium tillsammans med inbjudna gäster beredda att under 2,5 timmar underhålla landskronapubliken. Allt för att samla in så mycket pengar som möjligt till Lions forskningsfond Skåne.
– Barnbidraget är vårt sätt att hjälpa barns som drabbats eller kommer att drabbas av cancer och andra svåra sjukdomar säger Göran Andersson.

På programmet fanns musik för en bred publik. Den äldsta sången som heter ”I´ll see you in my dreams” skrevs år 1924 av Isham Johnes och Gus Kahn och den framfördes av Viktoria Evaldsson på sång, Ludvig Hyrefelt på kontrabas, Stefan Persson dragspel, Tommy Borgström gitarr, Göran Andersson gitarr och Pelle Wannergren trummor. Låten svängde rejält och det var meningen för konserten skulle innehålla något för de flesta.

Men första numret stod barnen för. Längst fram på scen stod Landskronas kyrkas juniorkör ”Colours” och väntade på tecken att få inleda med Sammelsuriums låt Redline.

Därefter kom kontrabasen och dragspelet fram och konserten fortsatte med svensk folkmusik av Olle Adolfsson och Beppe Wolgers ”Det gåtfulla folket”. Även här sjöng barnen tillsammans med Maria Skoog Wessfeldt och Viktoria Evaldsson.

Leonida Kembro som är en av solisterna i Sammelsurium fortsatte med mycket känsla i sången ”Stop” av Sam Brown.

Konserten rullade på och gästerna avlöste varandra.

Annette Kumerle Lindwall och Dario Kumerle gjorde ”Power of love” och Wannergren som även var med förra året sjöng sin egen ”Aldrig  aldrig”.

Lotti Praznik och Molly Appl var också inbjudna.  Naturligtvis hade de med sig egenskrivna sånger som Stefan Andersson arrangerat. Lotti sjöng ”Maybe I´m wrong” som hon skrivit tillsammans med Molly och Molly sjöng sin egen Intention.

– Jag ville att konserten skulle innehålla olika sorters musikstilar och för att få upp tempot hade vi bjudit in Ingrid Savbrant som levererade Jerry Willams ”I can jive”. Sammelsurium var på sitt bästa humör efter att precis ha kompat Leonida i låten Steamy windows så i Ingrids låt dök det upp både pianosolo, orgelsolo, gitarrsolo och dragspelsolo, berättar Göran Andersson.

Efter paus fortsatte konserten med en underbar version i tre stämmor av låten Chiquitita. Solisterna var Maria Skoog Wessfeldt, Viktoria Evaldsson och Leonida Kembro och vid pianot fanns Lotta Thell.

Rosanna Kumerle bidrog med vacker sånginsats och Johan Östberg lyckades trollbinda publiken med sin nyskrivna vackra sång ”Tacksamhet”.

Fler sånger levererades i en salig blandning,  bland annat  Lalehs ”En stund på jorden”.
– För övrigt den låten som jag redan från början hade bestämt att vi skulle ha med, fortsätter Göran Andersson.

– Slutet var jag lite orolig för eftersom alla skulle göra en gemensam insats av Beatleslåten ”With a little help from my friends” och refrängen ur ”Aquarius” nämligen ”Let the sunshine in”.

Men det gick som en dans och Göran Andersson var oerhört lycklig och trött efter denna oförglömliga dag.
– En fantastisk konsert som tillsammans med förmiddagens barnföreställning  med Sander & Gander och Johan Östberg släppte in solen i Landskronapublikens hjärtan, avslutar han.

Stefan Persson är en fantastisk dragspelare.
Foto: Anton Johansson www.ancam.se
Viktoria Evaldsson och Ingrid Savbrant. Kan man ha det roligare?
Foto: Anton Johansson www.ancam.se
Molly Appl framför sin egen ”Intention”.
Foto: Anton Johansson www.ancam.se

Se filmen från förmiddagens barnföreställning.

Till arkivet