Följ med in i mattornas värld

Raija Öhrstedt tillsammans med Tonie Lewenhaput och Linda A Tapper diskuterar kring en av Märta Måås Fjetterströms mattor i Sankt Johannes kyrka. Foto: Mathilda Simonsson- Torstensson
Raija Öhrstedt tillsammans med Tonie Lewenhaput och Linda A Tapper diskuterar kring en av Märta Måås
Fjetterströms mattor i Sankt Johannes kyrka.
Foto: Mathilda Simonsson- Torstensson
Uppdaterat 2018-11-19 kl. 14.20

Under hösten har Sofia Albertina kyrka stått värd för diskussion och reflektion kring det stora kyrkliga kulturarvet. I oktober var det de kyrkliga textilierna som var i fokus och nu står mattorna på tur.

Den 20 november klockan 19 fortsätter serien kulturkvällar i Sofia Albertina kyrka som kretsar kring det kyrkliga kulturarvet. Denna gång är det mattor, designade av bland annat Märta Måås Fjetterström och Judith Johansson som står i fokus.  Besökarna kommer även få ta del av två väggbonader från S:T Johannes kyrkan.

Textilkonservatorn Raija Öhrstedt leder oss hela kvällen djupare in i mattornas värld. Hon kommer bland annat att berätta om design och metoder för olika typer av vävning samt färgval. Raija Öhrstedt har ett långt cv där hon bland annat har renoverat Malmöoperans jättegobeläng ”En midsommarnattsdröm”.

Kyrkliga mattor visas den 20 november 2018 kl.19 i Sofia Albertina.

Till arkivet