Annons

Ali Alabdallah åter nominerad för sitt integrationsarbete

Nyligen fick Ali Alabdallah ta emot ett diplom av landshövding Anneli Hultén som bevis för sin nominering till DiversityIndex Award 2018.
Foto: Pressbild

Journalisten Ali Alabdallah, som hyllats och prisats för sitt Nyhetscafé i Landskrona, har åter uppmärksammats. Han nominerades till DiversityIndex Award 2018 för sitt arbete med mångfald, integration och socialt ansvar, bland annat för sitt Nyhetscafé och för boken ”Nytt jobb i nytt land”.

Annons
 

Varje år delas DiversityIndex Award ut där mångfald och socialt ansvar i alla aspekter är i fokus. Priset drivs av den ideella föreningen Diversityindex Award. Juryn, som består av representanter från näringsliv, forskning, media, innovation och samhällsentreprenörer, nominerade Ali Alabdallah, som sedan en tid bor i Åstorp, i kategorin Etnicitet.
– Vi var tre som nominerades och för detta fick jag ett diplom. Det var dock någon annan som vann, säger Ali Alabdallah.
– Men att bli nominerad till detta pris och att få diplom betyder mycket för mig, särskild då jag är den av de nominerade som bott kortast tid i Sverige, fem år.

Idag bor Ali Alabdallah i Åstorp men det var i Landskrona allt började.
– Det är i Landskrona jag byggt upp allt, säger journalisten.
– Efter mitt Nyhetscafé har jag skrivit boken ”Nytt jobb i nytt land” som en guide till svensk arbetsmarknad för nyanlända. Men boken är också en viktig källa till insikt och perspektiv för arbetsgivare och myndigheter.

Ali Alabdallah, som även fått kulturstipendium i Landskrona är mycket glad för nomineringen.
– Detta betyder mycket för mig, att jag får uppskattning för mitt arbete. Och jag vill säga tack till Landskrona. Det är en fantastisk stad som inspirerat mig mycket.

DiversityIndex Award delas ut inom sju kategorier. Priset går till personen, företaget eller organisationen som på ett tydligt sätt har agerat för att lyfta individen och stärka rättvisan. Priset är politiskt och religiöst obundet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser