Annons

Första hyresgästerna på Weibullsholm på plats

Niklas Sjödin till vänster är VD för Hällestadgruppen vilka äger Weibullsholms gamla huvudkontor. Och efter renovering hyr Linc, med Annett Johansson, tvåa från vänster och Anders Ekblom till höger i spetsen, en stor del av fastigheten. De i sin tur lyder under Anna Classon, näringslivschef på Landskrona stad.

Länge var det många frågetecken kring Weibullsholms gamla huvudkontor på Föreningsgatans södra ände. Men nu är allt så pass färdigt att företagsinkubatorn Linc flyttat in i byggnaden tillsammans med en del andra företag. Renoveringen har kostat 25 miljoner kronor och helt klart ska allt vara till nyår.

Annons
 

Linc erbjuder nystartade företag med tillväxtambitioner stöd och hjälp att växa. Företagen får möjlighet att hyra arbetsplatser, lättare finna affärsutvecklingshjälp och rådgivning samt tillgång till stöd och nätverk. Allt för att företaget skall kunna växa så snabbt som möjligt. Tidigare höll Linc till på Östervångs Plan men nu har verksamheten flyttat till Weibullsholms före detta huvudkontor.
– Här har blivit fantasiskt fint. Vi saknar inget, säger Anders Ekblom, ansvarig för Linc.

Det är Hällestadgruppen från Kävlinge som köpte byggnaden för fem miljoner kronor i augusti 2017 och sedan dess har man renoverat varsamt.
– Etapp 1 är klar och vi räknar med att den sista etappen, 2, ska vara klar till nyåret. Då ska det bland annat finnas en kafeteria som även är öppen för allmänheten på första plan, säger Niklas Sjödin, VD för Hällestadgruppen.
– Hällestadgruppen sitter idag i Kävlinge men kommer också att flytta vårt huvudkontor hit, informerar han.

Idag hyr Linc den flygel som ligger ut med Ringvägen och för detta betalar man 1 465 000 kronor per år. I lokalerna finns i dagsläget 24 företag
– Hyran till Hällestadgruppen betalas av de som hyr lokaler av oss. Vi räknar med att det är ett nollsummespel, säger Anna Classon, näringslivsansvarig på Landskrona stad.
– Men lönerna för de som jobbar på Linc faller under oss.

Annett Johansson är kontorsansvarig och lite av spindeln i nätet i byggnaden och hon ser gärna att det är omsättning i huset.
– Vi slänger ju inte ut någon men vi vill ge fler som startar företag chansen. Idag har vi fyra lediga rum och det är ganska lagom, säger hon.

Det är mycket fördelaktigt för nystartade företag att etablera sig på Linc.
– Här har man råd att misslyckas. Det första halvåret betalar man ingen hyra och det andra halvåret är det halv hyra som gäller. Därefter är det en marknadsmässig hyra som ska betalas. Men då har man förhoppningsvis kommit så långt att företaget ska bära sig, säger Anders Ekblom.
– Och vill man sedan inte flytta från huset så kan man hyra lokaler direkt av Hällestadgruppen i den andra delen byggnaden.

Tidigare har det funnits ritningar på en stor tillbyggnad på baksidan av det nuvarande huset.
– Ja, jag har sett dom, säger Niklas Sjödin.
– Men nu ska vi först landa i detta. Sedan får vi se hur framtiden ser ut, säger han och ler.

Beträffande den byggnad på Östervångs Plan och som Linc tidigare har hyrt så är framtiden oviss.
– Det är ju vi som äger den men jag vill egentligen inte sia för mycket idag, säger Anna Classon.
– Men i de bästa av världar så säljer vi byggnaden till något större företag som flyttar sitt huvudkontor dit, avslutar hon.

Anders Ekblom och Annett Johansson visar runt i den nya lokalerna som är vita, enkla och praktiska.

Hällestadgruppen har dock varit noga med att behålla charmen i de allmänna utrymmena.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser