Annons

Så slipper vi #metoo 2030

Johanna Ivarsson, socionom och författare föreläser på Rådstugan.

Under hösten 2017 gjorde #METOO det tydligt att det fortfarande är en lång väg att gå för att vi ska leva i ett samhälle fritt från alla former av diskriminering och förtryck. Den 8 november är årsdagen för när #metoo-uppropen tog sin början i Sverige. Med anledning av detta bjuder Rådstugan på årsdagen in föräldrar till en föreläsning med Johanna Ivarsson och Anette Bergmasth.

Annons
 

Anette Bergmasth, förskolechef och Johanna Ivarsson, författare och socionom, har arbetat mycket med normkritisk pedagogik, jämställdhet och förebyggande arbete. Nu kommer de till Rådstugan för en öppen miniföreläsning och samtal om:

  • Hur hjälper vi våra barn att slippa #metoo 2030?
  • Hur ser vi till att stärka våra barns självkänsla och kroppsintegritet?  
  • Vad kan jag som förälder göra för att ge mitt barn styrka att säga ifrån och känna trygghet?     

– Genom att samtala med barn om kroppen, utvecklingen, känslor och samtycke kan vi komma långt för att föregå ett framtida metoo. Även att ge tid för att öva på hur jag själv säger ja eller nej och hur jag uppfattar andras samtycke är viktigt, säger Johanna Ivarsson.

Föreläsningen är gratis och öppen för alla med barn upp till 6 år. Lokalen, Storgatan 36, är tillgänglig för rullstol men observera att det saknas mikrofon och hörselslinga. Torsdag den 8 november klockan 10.00 är det som gäller.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser