Annons

Dags för mustaschkampen

Tillsammans med tre partikollegor utmanade stadens “borgmästare” Lennart Söderberg (M) stadens politiker till att avsätta sitt politiska månadsarvode till Cancerfonden vid Mustaschkampen 2007. Foto: Jamie Telin.

Redan 2007 utmanade fyra moderata kommunpolitiker i Landskrona, med kommunfullmäktiges ordförande  Lennart Söderberg i spetsen,  ”samtliga karlar” i kommunfullmäktige att odla mustasch för att sätta fokus på prostatacancer. Samtidigt uppmanade kvartetten stadens samtliga politiker att avsätta sitt månadsarvode till Cancerfonden. Nu är det dags för en ny mustaschkamp i Landskrona.

Annons
 

Som en uppföljare på oktober månads rosa evenemang, ”Lär känna dina bröst”, anordnas i november ”Mustaschkampen i Landskrona”. Lördagen den 10 november kan du lära dig mer om hur du förebygger prostatacancer genom bättre levnadsvanor, lyssna till intressanta föreläsningar och musik, se Elisabeth Ohlsson Wallins mustaschfoton samt kamma hem spännande prylar och upplevelser i en exklusiv auktion där alla pengar går till Landskronas stora insamling till Cancerfonden.

Mustaschkampen i Landskrona, syftar till att förebygga prostatacancer genom att sprida kunskap och information om tidig upptäckt och goda levnadsvanor.
Det är riktigt häftigt att Landskrona stad satsar på två sådana här stora evenemangsdagar. Vi hoppas på att både kunna sprida kunskap om hur Landskronaborna själva kan förebygga cancer och att samla in en betydande summa pengar till cancerforskningen, säger Lena Benediktsson, ordförande i folkhälsoutskottet samt initiativtagare till ”Lär känna dina bröst”.

Den 10 november klockan 10-16 i den tomma butikslokalen på Järnvägsgatan 19 kommer Landskronaborna att kunna lära sig mer om hur de kan förebygga prostatacancer genom att bland annat inspireras till goda kost- och träningsvanor. Passa på att få en gratis personlig rådgivning av en licenserad personlig tränare eller att hitta nya receptidéer till bra vardagsmat. Under hela dagen kan du se Elisabeth Olsson Wallins fotoutställning där kända svenskar poserar i mustasch.

Klockan 11.00 föreläser Martin Hyleborg, urolog vid SUS i Malmö, om mannens självbild efter cancerbehandlingen, och klockan 13.00 ger Dennis Westerberg en föreläsning om hur man kan känna glädje och sinnesfrid även vid en livskris. På scen kan du också lyssna till musik av Johan Östberg och Trinity.

Klockan 15.00 har du möjlighet bjuda på prylar och upplevelser i en stor auktion, där alla pengar går direkt till Landskronas stora insamling till Cancerfonden. Du hittar allt ifrån biljetter till Caroline af Ugglas konsert på Landskrona teater till unik konst av Dregen och Kim Berhuizen samt prylar skänkta av Landskronas handlare.

Dessutom kan du ställa dina frågor om prostatacancer och PSA-prov under två stycken snackcaféer, fika med mustaschbakverk, utmana PT-Jenny i armbrytning eller utmana stadens brandmän i en mustaschtävling. Barn kan styla sitt hår i rosa och blå toner, få en fin ansiktsmålning eller utmana varandra i en tipspromenad. Alla intäkter går direkt till Landskronas stora insamling till Cancerfonden.

Hela programmet för Mustaschkampen
https://www.landskrona.se/mustaschkampen

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser