Annons

Läskig utställning på bibblan

På LAB:s läskiga Höst- och Halloweenutställning kan man bland annat skåda Esma Olevic spännande tavla.

Torsdagen den första november, dagen efter Halloween, öppnar LABs läskiga Höst- och Halloween-utställning på Landskrona stadsbibliotek.
– Vi har gjort en utställning om hur Halloween och hösten ser ut för oss, och om hur vi sakta går mot en mörkare och kallare årstid, säger Noelia Svärd, en av utställningens konstnärer och en av deltagarna på LAB.

Annons
 

För ett par veckor sedan började gruppen med att måla tavlornas bakgrunder. Till bakgrunderna använde sig de flesta av allt möjligt förutom just det som en oftast förknippas med att måla – en pensel.  Inspirerade av olika videos på youtube använde sig deltagarna av målarstilen action painting där du istället för traditionellt målande till exempel slänger, droppar, sprutar, stänker eller häller färg på dukarna. Esma Olevic, en av konstnärerna berättar om hur hon gick tillväga:
När jag började måla min bild då sprejade jag lite med röd färg som blod. Sen droppade jag lite med svart, det blandades lite men blev fint ändå. När jag kom hem från LAB gjorde jag tio klor i papper och när jag kom till LAB nästa gång doppade jag fyra av klorna i svart färg och rev på tavlan som en varg.

Den första november mellan ca 14.30 och 16.30 kommer flera av konstnärerna finnas på plats på stadsbiblioteket då de tillsammans ska hänga sina tavlor. Det kommer att bjudas på läskigt snacks och kanske några andra kusligheter. Utställningen kommer att finnas att se på biblioteket fram till och med den 25 november.

LAB är stadsbibliotekets och Landskronahems aktivitetshus och har sina lokaler i Koppargården. LAB är öppet enbart för tjejer i årskurs 3-6 måndag, tisdag och torsdag 14.00-17.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser