Klimatforskare till stadsbiblioteket

Hur stoppar vi klimatförändringarna på ett smart, rättvist och hållbart sätt? Den frågan och många andra kan man få svar på den 19 november då klimatolog Markko Rummukainen gästar Landskrona stadsbibliotek. För arrangemanget står Landskronatraktens Natur, krets av Naturskyddsföreningen.

Markku Rummukainen, professor i klimatologi, berättar om klimatfrågan och kopplingarna mellan klimatförändringar och klimatarbetet å ena sidan och hållbar utveckling å den andra. Han är verksam vid Lunds universitet, har forskat om klimatförändringar i mer än 20 år, inte minst med klimatmodeller. Det har inkluderat både naturvetenskapliga samarbeten och tvärvetenskapliga sådana, men också kontakter med en lång rad samhällsaktörer som berörs av klimatfrågan, myndigheter, kommuner, statliga utredningar, expertgrupper, FN:s klimatpanel IPCC och klimatförhandlingar.
– Landskrona behöver ett forum för klimatfrågor. Vi, Landskronatraktens Natur, startar därför en klimatgrupp. Vi hoppas att Landskronaborna vill engagera dig i den blivande gruppen. Ett ypperligt tillfälle att engagera sig och hålla sig uppdaterad i en viktig miljöfråga, säger Per Magnuson, föreningens ordförande.
– Den blivande klimatgruppen är tänkt som ett forum för alla intresserade och gärna yngre personer.

Föreläsningen på stadsbiblioteket är gratis och det är öppet för alla.

Till arkivet