Hett med dansk design

Joakim Karlsson visar upp en fåtölj designad av Ib Kofod Larsen ch till vänster står en annan fin fåtölj av Börge Mogensen
Joakim Karlsson visar upp en fåtölj designad av Ib Kofod Larsen och till vänster står en annan fin fåtölj av Börge Mogensen.

Vi har tidigare skrivit att designmöbler är hett idag. Och bland det absolut hetaste är dansk design. På tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverk finns ett flertal dylika att bjuda på. Bland annat fåtöljen ”Samsö”, i jakaranda och cognacsfärgat skinn av Ib Kofod Larsen. Men det finns även möbler från storheter som Börge Mogensen och Hans J Wegner.

– Vi har en stor efterfrågan på dansk design från våra kunder, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.
– Och de kommer inte att bli besvikna på denna auktion. Fåtöljerna som är designade av Ib Kofod Larsen och Börge Mogensen är ganska olika men lika heta på marknaden är de.

Mattor är också något som det finns gott om på onlineauktionerna.
– Och här är en som jag vill lyfta fram. Det är en verklig höstmatta signerad av Ingegerd Silow. Det är en rölakan som har samma färgskala som löven ute just nu.

Men precis som vanligt så finns det allt mellan himmel och jord att bjuda på, något för alla smaker och plånböcker.

På måndag mellan klockan 13 och 19 så kan du titta på samtliga objekt i Skånes Auktionsverks lokaler på Ringvägen i Landskrona. Onlineauktionen startar klockan 18.00 på tisdag.

Till arkivet