Annons

Fiber till alla Landskronahems lägenheter och lokaler

Landskronahems VD Mikael Forsberg (till vänster) vill erbjuda en digital motorväg in i varje hem i bostadsbolagets bestånd och det är Landskrona Energi med dess stadsnätchef Jonas Florén i spetsen som ska göra det möjligt. Landskronahems marknadschef Patrik Karlsson (till höger) har också varit med om att arbeta fram avtalet parterna emellan.
Foto: Pressbild

Landskrona ligger i topp i landet gällande bredband och IT. Mycket pekar på att det kommer att fortsätta så. Landskrona Energi, vilka står för det så kallade fibret och Landskronahem tecknar nu ett avtal om fiberslutning, byggnation av fastighetsnät och leverans av öppet stadsnät i hela Landskronahems bestånd om cirka 2 850 lägenheter och lokaler.

Annons
 

– Landskronahem är som största fastighetsägare i Landskrona en viktig partner i målsättningen att ge alla medborgare möjlighet till framtidens digitala välfärdstjänster förutom tillgång till snabbare Internet, bredare TV-utbud och telefoni. Det innebär också att Landskronahem bidrar till Landskrona Stads digitaliseringsarbete vilket är en nyckelfråga inför framtiden, säger Jonas Florén, stadsnätchef på Landskrona Energi.

Avtalet mellan Landskrona Energi och Landskronahem innebär att Landskrona Energi under de närmsta åren ser till att samtliga fastigheter i Landskronahems bestånd blir fiberanslutna och att fiberbaserade fastighetsnät byggs till varje lägenhet och lokal för full tillgång till nuvarande och framtida digitala tjänster.
– För ett företag med så stort samhällsansvar som Landskronahem måste vi skapa alla möjligheter som finns för att driva utvecklingen framåt för våra boende och för staden. Genom att erbjuda en digital motorväg in i varje hem skapar vi ett värde för boende, vård och omsorgsförvaltningen och ger oss på sikt effektivare fastighetsförvaltning, säger Mikael Forsberg, VD för Landskronahem.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser