Stopp i trafiken – IGEN!

Foto: Karl-Johan Hjertström
Skånetrafiken räknar nu passagerarna och vill säkerställa att det finns gott om plats ombord. Foto: Karl-Johan Hjertström
Foto: Karl-Johan Hjertström
”Störningar i tågtrafiken” kallar Skånetrafiken dagens haveri för. Foto: Karl-Johan Hjertström
Uppdaterat kl. 10.00

Under morgontimmarna och upp över förmiddagen är det stora störningar i trafiken mellan Helsingborg och Lund. Tågtrafiken står stilla och även på E6 utanför Landskrona är det stopp.

– Det är stopp på E6 från Trafikplats Landskrona S (25) till Trafikplats Landskrona N (26) i norrgående riktning mot Halmstad. Trafikanter uppmanas att välja en annan väg om möjligt på grund av snabbt växande kö, meddelar Trafikverket strax innan klockan 10. Fem minuter senare meddelar man igen att ett körfält är öppnat men att köerna förbi olycksplatsen är långa. Prognos är satt till klockan 11.00 som kan ändras beroende på återställningsarbetets omfattning. Orsaken är en olycka med flera fordon inblandade.

Det har under hela morgonen varit stopp i tågtrafiken mellan Lund och Helsingborg samtidigt uppmanar Skånetrafiken att låta bilen stå.
– Behöver du inte resa just nu är vår rekommendation att du avvaktar med din resa och inte heller ta bilen på grund av vägarbeten på E6, skriver Skånetrafiken på sin hemsida.

Följande trafikupplägg gäller i båda riktningarna meddelar Trafikverket:

Öresundståg på linjen Malmö-Göteborg är inställda på delsträckan Malmö-Helsingborg, Pågatågen på linjen Trelleborg-Helsingborg är inställda antingen hela sträckan eller delsträckan Lund-Helsingborg, Pågatåg express är inställda hela sträckan Hyllie-Helsingborg, SJ-snabbtåg mellan Malmö och Göteborg kör på en annan bana direkt mellan Lund och Halmstad vilket innebär att dessa tåg ankommer/avgår inte till/från Helsingborg.

Bussar ersätter mellan Lund och Helsingborg via alla mellanstationerna i begränsad omfattning. Mer information om ersättningstrafik lämnas av respektive tågbolag.

Tågtrafiken beräknas åter rulla som normalt tidigast från klockan 12.00.
Observera att denna prognos kan ändras beroende på återställningsarbetets omfattning.

Orsaken är ett spårfel, uppger Trafikverket.

Till arkivet