Eldigt och hett med kläderna på

Martin Thiman. Foto: André Tajti
Martin Thiman i brandmanskalendern för 2019.
Foto: André Tajti

Det glöder och sprakar om 2019 års brandmanskalender. Landskrona Direkt har fått en liten förhandstitt av den eftertraktade och populära julklappen, vilken släpps i början av november. En skillnad mot tidigare två upplagor är att alla brandmän denna gång är påklädda.

Brandkårens Idrottsförening Landskrona (BIF) har tidigare gett ut sin brandmanskalender vid två tillfälle och skänkt pengar till bland annat Hjärt- och Lungfonden. Denna gången är målet att till våren överlämna en check på 30 000 kronor till Barncancerfonden.

Frågan är då varför tidigare års kalendersuccér inte följs upp med ännu en avklädd utgåva.
– Tidigare år har vi stött på personer som tagit illa vid sig av vårt lättklädda format och därför valde vi att testa en annan variant i år, säger Håkan Cyrén, ordförande i BIF och medger samtidigt att han nu stött på en del besvikna miner när det framkommit att alla hans kollegor är arbetsklädda.
– Vi lovar att inte göra ”kunderna” besvikna. Bilderna är av bättre kvalité och är mer genomtänkta än tidigare. Vi behöver inte klä av oss för att vara snygga. Vissa saker får vi ju lämna åt köparens fantasi…, säger han med ett brett leende.

Från kalenderförsäljningen kommer hälften av vinsten att gå till Barncancerfonden. Målet är att kunna lämna över en check på 30 000 kr någon gång under våren.
– Kalendern kommer att kosta 60 kronor och säljas bland annat via vår facebooksida. Man kan även köpa kalendern i receptionen på brandstationen. Förhoppningsvis får vi den levererad från tryckeriet första veckan i november, berättar Håkan Cyrén och hoppas samtidigt att föreningen kan finnas med vid olika arrangemang på stan under julhandeln.

Brandkårens Idrottsförening Landskrona är en idrotts- och kamratförening för anställda på Landskrona Räddningstjänst. Föreningen verkar för en aktivare fritid och en bättre gemenskap på arbetsplatsen.

Nicklas Olsson.
Foto: André Tajti
Till arkivet