Trippeljubilar i Borstahusen

Här i Borstahusens gamla skola har Magnidotter huserat sedan 30 år tillbaka. Det välkända profilreklamföretaget startade för 40 år sedan och för 10 år sen tog Jonas Jonsson och Line Hovrind Aslaksen över ruljangsen efter Jonas föräldrar.
Här i Borstahusens gamla skola har Magnidotter huserat sedan 30 år tillbaka. Det välkända profilreklamföretaget startade för 40 år sedan och för 10 år sen tog Jonas Jonsson och Line Hovrind Aslaksen över ruljangsen efter Jonas föräldrar Lotti och Claes.

På Övre Gatan 94 i Borstahusen jubilerades det rejält på torsdagen. I lokalerna huserar Magnidotter vilka funnits i 40 år. Det är också 30 år sedan företaget flyttade in i den gamla skolbyggnaden.
– Och som att det inte är nog så är det tio år sedan jag tog över verksamheten som mina föräldrar en gång startade, säger Jonas Jonsson och skrattar.

Magniodotter, vilka säljer profilprodukter till företag, startade i en fastighet på Öresundsgatan för 40 år sedan.
– Jag gick på Albanoskolan och syrran på Svarvarens förskolan mitt över gatan. Samtidigt jobbade mina föräldrar i lägenheten och tryckte på textilier i källaren, minns Jonas Jonsson.

Det tog dock inte lång tid innan företaget flyttade till ”Emondhuset” som låg på den plats där Västerpark ligger idag. Den stora flytten ägde dock rum 1988.
– Mina föräldrar köpte skolbyggnaden i Borstahusen 1986 och därmed började de renovera och bygga om lokalerna. Två år senare flyttade såväl firman som vi i familjen hit och här i huset har vi varit sedan dess. Men faktum är att vi nyligen flyttade ner företagslokalerna från vindsvåningen till plan två. Det var helt enkelt för varmt på sommaren och kallt på vintern.

Till en början var det uteslutande textilier som företaget sålde. Men snart kom även ”hårda” produkter in i sortimentet.
– Det var allt från pennor till köksredskap, säger företagaren och berättar vidare.
– Sedan dess har det blivit allt möjligt. Idag märker vi att gåvokort blivit allt större. Samt att så mycket av handeln sker via Internet så att vi inte tryckt någon katalog på flera år.

Det är dock något som åter kan bli aktuellt.
– Det är inget bestämt ännu men vi funderar på att ge ut en jubileumskatalog. Men det bli i så fall först i januari nästa år, avslutar Jonas Jonsson.

Lotta Hansson, Line Hovrind Aslaksen och Jonas Jonsson utgör idag Magnidotters personalstyrka. Sedan en dryg månad tillbaka har företaget flyttat in i nya fräscha lokaler på andra våningen i den gamla skolbyggnaden.
Just nu är det julklappstider på familjeföretaget. Line Hovrind Aslaksen spår att denna Bluetooth-högtalare blir årets julklapp.

Till arkivet