Annons

Använd Jonteknappen på pantmaskinen

Under pågående donationsvecka kommer Jontefondens #väntainte-kampanj ännu en gång till Landskrona. Jontefonden kommer tillsammans med City Gross i Landskrona att uppmana kunder och anställda att ta ställning i donationsfrågan. Målet är 30 000 nyregistreringar i hela landet mellan 7 och 13 oktober.

Under Socialstyrelsens årliga donationsvecka för organdonation kommer City Gross i Landskrona att med hjälp av aktiviteter och medarbetarna uppmärksamma kunderna om Donationsveckan och hur man tar ställning. Bland annat har butiken en Jonteknapp vid pantmaskinerna där man kan välja att donera sin pant till förmån för Jontefonden.

Annons
 

– Organdonation är en viktig och ständigt aktuell fråga. Det arbete som Jontefonden gör är otroligt betydelsefullt och genom att stötta deras kampanj #väntainte vill vi få fler att ta ställning så allt färre slipper vänta på en organtransplantation, säger Magnus Olsson, butikschef på City Gross i Landskrona.

Aktiviteten är ett viktigt steg i att fortsätta skapa opinion för att inga barn eller ungdomar ska behöva vänta på en organtransplantation.

City Gross har valt att vid flera tillfällen gå in och stötta kampanjen på olika sätt och även denna gång, något som vi är väldigt tacksamma för. På andra orter finns det flera företagare som hjälper oss lokalt med att samla in ställningstaganden till registret. Vi på Jontefonden jobbar för att nå målet med 30 000 registreringar under pågående Donationsvecka i samtliga sociala kanaler och på vår kampanjsida http://vantainte.nu, säger Emma Birgersson, vid Jontefonden.

Över 800 personer väntar på ett nytt organ i Sverige. För att kunna rädda liv och underlätta för närstående i en svår situation, behöver fler göra sin vilja känd.

Jontefonden är en stiftelse för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en transplantation och deras syskon. Stiftelsens mål är att öka livskvaliteten, skapa glädje och sätta guldkant på en annars svår situation. Fonden har fått sitt namn efter Jonathan Ivarsson som till följd av lungfibros behövde en lungtransplantation. Läs mer eller ansök om medel på http://www.jontefonden.se/

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser