Annons

Lär känna dina bröst

Häromåret löpte en lång rosa matta genom stadens centrum till Kasernplan och företagsmässan som pågick där. Till helgen är det dags igen för såväl kampanjen “Lär känna dina bröst”  som företagsmässa i Exercishallen. Foto: Leo Erdfelt.

För tredje året i rad arrangeras kampanjen “Lär känna dina bröst” i Landskrona. Lördagen den 13 oktober kl. 10-16 får landskronaborna chansen att lära sig mer om hur man kan förebygga bröstcancer samt förbättra sina levnadsvanor.
Cancer berör många människor i Landskrona, antingen som själv drabbad eller som anhörig, vän, kollega. Varje timme diagnosticeras en kvinna i Sverige med bröstcancer och ungefär 1400 kvinnor, och ett fåtal män dör varje år. 

Annons
 

Landskrona stad satsar, för tredje året i rad, på kampanjen Lär känna dina bröst i syfte att förebygga bröstcancer genom att sprida kunskap och information med bland annat undersökningsskola, föreläsningar och vikten av goda levnadsvanor. Prognosen är bäst i de fall bröstcancern upptäcks tidigt vilket är ett av huvudbudskapen. 

– Viktigt att lyfta fram är att medellivslängden ökar generellt sett och flera av de vanliga cancersjukdomarna som bröstcancer och prostatacancer minskar överlag i Sverige. Däremot kvarstår det skillnader mellan olika utbildningsgrupper i samhället, berättar Jeanette Heilmann, folkhälsosamordnare Landskrona stad

– Vi vill nå så många som möjligt med denna kampanj och vi jobbar hårt för att få in många bidrag till Cancerfonden för mer forskning och fler framsteg för att bekämpa cancer.

Den rosa dagen på stan, lördag den 13 oktober, övergår sedan till blått med olika aktiviteter för att förebygga prostatacancer under kampanjen Mustaschkampen den 10 november.

Här kan du se ett klipp från fjolårets kampanj.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser