Annons

Bildextra från invigningsfesten

När allt var överstökat igår morse vaknade hotelldirektör Göran Andersson upp med stort leende på läpparna samt med en lättare förkylning.
– Det är typiskt. När all press släpper så kommer sådant, sa han idag, två dagar efter den makalösa invigningsfesten. Stans hårdast arbetande man kan nu pusta ut.

Klockan 18 i lördags och en bra bit in på småtimmarna invigningsfestades det på Hotel Öresund Conference & Spa. 450 inbjudna gäster var på plats och lät sig väl smaka av mat och dryck. Merparten passade också på att gå husesyn i den moderna hotellanläggningen.

Annons
 

– Detta är landets bästa obebyggda mark, sa dåvarande stadsarkitekt Annika Cronsioe och blickade ut från sitt tjänsterum i stadshuset. Idag lite drygt tio år senare finns det nu ett supermodernt hotell på platsen.

På lördagen hade 450 personer infunnit sig på Hotel Öresund Conference & Spa. Landskrona har äntligen fått en mötesplats av internationell karaktär och atmosfär.

En trappa upp direkt från restaurangen kommer man till konferensavdelningen.

Många passade på att gå husesyn.

Fotograf Håkan Elofsson var en gång i tiden kopist åt fotoikonen Christer Strömholm. Idag tillhör han själv en av landets mest namnkunniga fotografer. Hotel Öresund Conference & Spa har antagligen landets största privata samlingar av just hans bilder.

Tidigare näringsminister Maud Olofsson är ordförande i Visita, besöksnäringens branschorganisation. Hon gladdes förstås åt det dagsfärska siffrorna som sa att svenska besöksnäringen fortsätter växa och under sommaren ökade antalet gästnätter på hotell med nästan 3 procent. Ökningen är störst bland gäster från utlandet. Gladast var hon dock för “Göran Anderssons nya fantastiska hotell”.
– Göran Andersson är oerhört viktig för Visita. Han har en tydlig och rak ledarstil som jag uppskattar mycket, sa hon till Landskrona Direkt innan det var dags att kliva upp på scen och tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg klippa invigningsbandet.

Ven- och Glumslövsbor sammanstrålade på hotellet. Anja och Henric Molin från Spirit of Hven skålade för det nya hotellet med stadsbyggnadschef Johan Nilsson och Sofia Lindberg.

Lena Bergkvist och Anna Classon festade loss!

I Landskrona kan det aldrig bli för mycket BoIS.

På femte våning hade vi ett trevligt samtal med restaurangchef Ann Hallbäck och spachef Charlotta Engholm-Nilsson. .

Vattnet i de två utomhuspoolerna var ljuvligt varmt, kan intygas.

Alla lät sig väl smakas av kvällens tapas…

..och hedras de som hedras bör… vågen rullade för..

… personalen i det öppna köket som svarade för en enastående insats.

 

En kommentar till "Bildextra från invigningsfesten"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Hotel Öresund prisat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser