Annons

Hon föreslås bli ny skolchef

Carina Leffler föreslås bli ny förvaltningschef för utbildningsförvaltningen i Landskrona stad

Carina Leffler presenterades igår som ny förvaltningschef för utbildningsförvaltningen i Landskrona stad. Hon har tidigare varit bland annat chef för barn- och ungdomsförvaltningen i Bjuvs kommun och regionchef inom friskoleföretaget Vittra.
Carina Leffler, 47, har mångårig erfarenhet av ledarskap inom både offentlig och privat sektor, bland annat som förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Bjuvs kommun och regionchef inom Vittra. Hon kommer närmast från en tjänst som utbildningsdirektör inom friskoleföretaget Vittra.

Annons
 

– Jag är glad och stolt över möjligheten att leda utbildningsförvaltningen i Landskrona stad. Det är en roll som jag aktivt har sökt, eftersom jag är imponerad av det arbete som gjorts i staden för att utveckla skolan. Jag ser fram emot att lära känna alla nya medarbetare och tillsammans fortsätta arbetet med att ge alla elever möjlighet att nå sin fulla potential, säger Carina Leffler.

Carina Leffler har lång erfarenhet av att arbeta med skolutvecklingsfrågor, och har tagit emot flera priser för sitt ledarskap. 2012 fick hon bokförlaget Libers skolledarstipendium för sitt arbete med att utveckla digitalt lärande på skolan Vittra Adolfsberg i Helsingborg.

– Carina Leffler är både en rutinerad och nytänkande ledare med höga ambitioner. Hon har i sina tidigare uppdrag visat på en stark förmåga att höja kvaliteten i skolan. Jag är övertygad om att hon kommer att vara en stor tillgång för både skolledare, medarbetare och elever i Landskrona, säger Christian Alexandersson, stadsdirektör, Landskrona stad.

– Jag har genom åren haft förmånen att träffa Carina i skolsammanhang inom ramen för samarbetet i Skåne Nordväst. Det är oerhört glädjande att Carina vill arbeta tillsammans med oss i Landskrona. Hennes höga ambitioner och driv i att leda skolutveckling passar som hand i handske med vår skolvision, säger Lisa Flinth (L), utbildningsnämndens ordförande.

I Landskrona stad ansvarar stadsdirektören för att rekrytera förvaltningschefer. Nu finns det en kandidat till den lediga tjänsten som förvaltningschef och nästa steg är att genomföra MBL-förhandlingar. Tjänsten som förvaltningschef för utbildningsförvaltningen förväntas vara tillsatt före årsskiftet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser