Annons
Tisdagen den 7:e december
Dagens namn: Angela, Angelika

Niklas Karlsson ny ordförande för försvarsutskottet

Niklas Karlsson lämnar finansutskottet för att bli ordförande i riksdagens försvarsutskott.

Niklas Karlsson (S) från Landskrona valdes igår (2/10) till ordförande för riksdagens försvarsutskott och efterträder Åsa Lindestam (S) som Socialdemokraternas gruppledare i utskottet.

Annons
 

Niklas Karlsson som suttit en mandatperiod i riksdagen var tidigare kommunstyrelsens ordförande i Landskrona och efter valet 2006 oppositionsråd. På tisdagen utsågs han till ordförande för försvarsutskottet i riksdagen, på utskottets konstituerande sammanträde.

– Under den förra mandatperioden nåddes viktiga försvarspolitiska överenskommelser över blockgränsen. Tillsammans med de andra anständiga partierna i riksdagen ökade vi resurserna till försvaret kraftigt. Det arbetet vill jag fortsätta med, säger Niklas Karlsson.

Som ett exempel på de viktiga uppgifterna som ligger framför utskottet pekar han ut vikten av att utöka antalet värnpliktiga, för att därmed säkra försvarsmaktens personalförsörjning.
– Sveriges operativa försvarsförmåga behöver stärkas, inte minst med tanke på det omvärldsläge vi befinner oss i, säger han.

Förra veckan utsågs Niklas Karlsson till gruppledare för Socialdemokraterna i utskottet, som efterträdare till Åsa Lindestam (S) från Gävleborg. Niklas Karlsson är ett känt ansikte i Landskrona och var tidigare kommunalråd i Landskrona mellan 2002-2014. Sedan 2013 är han även ordförande för Socialdemokraterna i Skåne och riksdagsledamot sedan 2014.

Som försvarspolitiker följer han nu i sin fars fotspår då även Anders Karlsson suttit som försvarsutskottets ordförande (2007-2010).

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser