Annons

Ragnarök över Landskrona

En U-båt lastad med ett hemligt virus kraschar utanför Landskrona och utlöser en smitta som förvandlar folk till aggressiva monster. Smittan sprider sig blixtsnabbt och militären sätter staden i karantän. Två familjer — en med utländsk och en med svensk härkomst — har, av någon anledning, inte smittats, och försöker överleva i den hemstad som nu har förvandlats till en dödlig stridszon. Vad som sker på Larvi (bilden) får vi antagligen redan på den 7 december när Operation Ragnarök har biopremiär.
Foto: Pressbild

Redan 2011 gjordes den första trialern för en zombiefilm som skulle spelas in i Landskrona. Filmen gick då under namnet Zon 261. Nu sju år senare har filmen fått ett nytt namn – Operation Ragnarök –  men kanske främst ett datum då den går upp på biograferna.

Annons
 

Nu står det klart att filmdistributören Njutafilms gjort klart med biopremiär för Operation Ragnarök.  Den 7 december ska du notera i kalendern om du vill se en actiondystopier med Landskrona som skådeplats.

Under några intensiva höstveckor för fem år sedan deltog hundratals frivilliga Landskronabor som statister och på annat vis när filmteamet var på plats i staden för att spela in filmen. Landskrona stad var med på noterna och filmprojektet stöttades av kommunstyrelsen, med 200 000 kronor.
– Detta var före min tid men skälet var att lyfta Landskrona som spelplats för film, minns Anna Classon, näringslivschef i Landskrona stad.

Målet var att filmen skulle ha världspremiär på Citadellet under höst 2014. Nu drog efterarbetet ut på tiden och nya premiärdatum har lanserat efter hand. Nu återstår dock att se om det blir någon premiär i Landskrona.
– Vi är inte involverade i på vilka biografer filmen kommer att visas. Däremot är vi öppna för att ordna en visningstillfälle på teatern och då bjuda in de statister som medverkat. Inget är dock beslutat ännu, avslutar Anna Classon.

Här kan du se ett smakprov (ej officiell trailer) från Njutafilms och Studio S.

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser