Annons

På väg mot ett spännande kockäventyr

Sverige kommer att representeras av 21-årige Ludvig Salovuo från restaurang Nils Holgersson i Landskrona när Master of Pasta ska koras i Milano. Han kommer då att tävla mot 17 andra  unga världsklass kockar.

Pastamärket Barilla tänker kröna världens bästa unga pastakock under Pasta World Championship den 24–25 oktober i Milano och Sverige representeras av den 21-årige kocken Ludvig Salovuo från restaurang Nils Holgersson i Landskrona.

Annons
 

Med en månad kvar till Pasta World Championship i Milano är Ludvig Salovuo mitt uppe i ett köksbyte. Restaurang Nils Holgersson med sina enastående källarvalv håller öppet veckan ut, sen är det nya Hotel Öresund på Stadskajen som väntar.
Jag är stolt över att delta i Pasta World Championship och att få tävla mot några av världens bästa unga kockar, säger Ludvig Salovuo som är en av 18 unga kockar under 35 år som kommer att tävla inför en Michelin-stjärnad jury.

Visst vore det en fjäder i hatten för det nya hotellet att kunna skryta med att här jobbar ”Master of Pasta” som är titeln som vinnare kommer att krönas med i Milano vid den sjunde upplagan av tävlingen.
– Jag är främst med för att samla erfarenhet och träffa nya människor. Jag kommer göra mitt yttersta för att vinna, men viktigast för mig är att ha kul, säger Ludvig Salovuo.

Jury består bland annat av flera välkända italienska kockar som kommer att bedöma teknik, kreativitet och matlagningsfärdigheter. Under tre intensiva rundor kommer de unga kockarna skapa en signaturrätt samt tolka en äkta italiensk klassiker, den älskade Pasta al Pomodoro (pasta med tomatsås) som bekant är en av Italiens mest kända och omtyckta maträtter.

2018 Pasta World Championship kommer att kretsa kring temat “Eat Positive”, i en satsning från Barilla att främja ett glatt, balanserat och näringsrikt sätt att äta, med hänsyn till kvalitetsingredienser och hållbarhet. En del av utmaningen för de deltagande kockarna kommer vara att främja denna vision genom att skapa signaturrätter som inspirerar till ett positivt sätt att äta och bidrar till pastakonsumtionen runtom i världen.

En kommentar till "På väg mot ett spännande kockäventyr"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Pasta på menyn nästa vecka

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser