Annons

HSB i Landskrona och Malmö inleder samarbete

HSB Landskronas vd Mikael Jönsson och HSB Malmös vd Michael Carlsson är överens om att dra nytta av varandras spetskompetenser och inleder därför ett samarbete i syfte att fortsätta vara en långsiktig och konkurrenskraftig aktör på boendemarknaden i regionen.

De medlemsägda föreningarna HSB Malmö och HSB Landskrona inleder ett långsiktigt samarbete från och med den 1 oktober. Syftet är att satsa på gemensam utveckling, dra nytta av varandras spetskompetenser och fortsätta vara en långsiktig och konkurrenskraftig aktör på boendemarknaden.

Annons
 

– Tillsammans blir vi starka. Med våra samlade erfarenheter och spetskompetenser uppstår nya utvecklingsmöjligheter. Vi kommer att kunna erbjuda ännu vassare tjänster för våra medlemmar och kunder och stärka vår lokala position, säger Mikael Jönsson, vd HSB Landskrona som ser många synergieffekter med samarbetet. Inte minst inom utbildning.
– Vi har i Landskrona haft utbildningar gällande styrelsearbete. Men nu kan vi bredda detta betydligt. Vi kan ha gemensamma utbildningar om allt från underhåll av fastigheter till juridik, säger han och ger fler exempel.
– Vi står även inför en större digitalisering och här finns mycket att vinna, inte minst för oss i Landskrona. Ytterligare en synergieffekt kan gälla energi. Vi ska göra så mycket vi kan tillsammans för att båda parter ska stärka sina positioner.

HSB Malmös vd Michael Carlsson kallar samarbetet för en “perfekt match”.
– Vi har en spännande tid framför oss, där vi matchar varandra i våra olika specialkompetenser. Våra medlemmar förväntar sig högsta kvalitet och för att fortsätta erbjuda det ser vi att ett samarbete är helt rätt väg att gå. Vi använder oss av varandras styrkor och tillsammans ökar vi utvecklingstakten, säger Michael Carlsson, vd HSB Malmö.

Samarbetet innebär bland annat att Mikael Jönsson, som behåller sitt vd-uppdrag på HSB Landskrona, blir förvaltningschef på HSB Malmö. Jonny Samuelsson tillträder den nya tjänsten som stabschef på HSB Landskrona, samtidigt som han förblir stabschef på HSB Malmö. Malin Sandvig, tidigare förvaltningschef på HSB Malmö, rekryteras till den nya rollen som verksamhetsutvecklingschef för de båda regionföreningarna.

HSB Malmös ledningsgrupp från och med den 1 oktober

    Michael Carlsson, vd
    Jonny Samuelsson, stabschef
    Mia Gustafson, marknad och kommunikationschef
    Malin Sandvig, verksamhetsutvecklingschef (ny)
    EmmaLi Edenbrink, HR-chef
    Marcus Johansson, chef affärsområde HSB Sundsfastigheter
    Mikael Jönsson, chef affärsområde Förvaltning (ny)
    Lisa Renntun, chef affärsområde Medlem

HSB Landskronas nya ledningsgrupp från och med den 1 oktober

    Mikael Jönsson, vd
    Jonny Samuelsson, stabschef
    Malin Sandvig, verksamhetsutvecklingschef
    Anders Olsson, projektchef
    Ann Wikerberg, HR-ansvarig

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser