Dyrgripar på auktion

Joakim Karlsson läser ut Åke Jönssons Historien om en stad sittandes i en ”Ägget”-fåtölj och en tavla av Mehmed Melih Devrim Néjad bakom sig.
Joakim Karlsson läser ut Åke Jönssons Historien om en stad sittandes i en ”Ägget”-fåtölj och en tavla av Mehmed Melih Devrim Néjad bakom sig.

Det är en mycket spännande onlineauktion som arrangeras av Skånes Auktionsverk på tisdag. Framför allt är det konst som säkerligen kommer att locka många samlare. Ett av de mer spektakulära ropen är en oljemålning av konstnären Mehmed Melih Devrim Néjad med ett utropspris på 100 000 – 125 000 kronor.

– Det är en mycket speciell tavla av Turkiets motsvarighet till GAN, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.
Andra konstnärer vars verk går under klubban är Nils Wendel, Jonas Algård samt en stor oljemålning av Oscar Reutersvärd.

Som vanligt kommer även möbler att ropas ut och på tisdag kommer en klassiker att får ett nytt hem. Det är en ”Ägget”-fåtölj av Arne Jacobsen i originalskick, med klädsel i svart skinn som ropas ut.
– Detta är en möbel för den riktige vintagesamlaren. Det är den tidiga modellen med en speciell fot och utan dyna.
Andra kända namn som står bakom objekt som ropas ut är Wiwen Nilsson, Agda Österberg, och Åke Holm.
– Detta är en auktion som har en hel del dyrgripar. Men precis som vanligt så finns här objekt för alla plånböcker, avslutar Joakim Karlsson.

Visning äger rum på Skånes Auktionsverk på måndag mellan klockan 13 och 19. Auktionen äger rum på deras hemsida på tisdag med start klockan 18.

Till arkivet