Annons

Carmen kommer till Landskrona

Lasse Walldov.
Foto: Charlotte T Strömwall

Ikväll startar höstsäongen på allvar för Landskrona Musik & Teater.
– Efter en fantastisk kickoff med Rickard Söderberg på en fullsatt, jublande teater, är det så dags att dra i gång med höstens program, säger Cecilia Kraitiss, ordförande i föreningen och bjuder ikväll in till en inspirationskväll med Lasse Walldov inför de två Carmen-föreställningarna i nästa vecka.

Annons
 

Vid väldigt unga år blev Lasse Walldov smittad av musikteaterbacillen. Infektionen sitter fortfarande kvar i hans ryggmärg. Den enda fungerande metoden för att lindra detta kroniska tillstånd, är att informera andra om allt han läst, sett och lyssnat på genom åren. I kväll kommer han till Landskrona och berättar om Bizets nu klassiska opera Carmen.

Stackars Georges Bizet! När han gick bort 1875, endast 36 år gammal, var han övertygad om att hans sista kärleksbarn, operan Carmen, hade blivit ett fiasko i Paris några månader tidigare. Den var alldeles för socialrealistisk för den rika borgarklass som bevistade urpremiären med sina familjer. De chockerades av operans sex- och våldsinslag samt den bitvis, för den tidens öron, ”brutala” musiken. I dag är Carmen världens mest spelade och älskade opera. Lasse Walldov kommer att berätta om allt detta och mera i detalj. Och som brukligt kommer han att ge smakprov på inspelningar av de mest varierande slag med unika artister: historiskt intressanta, konstnärligt tveksamma, oplanerat skrattretande och underbart upphetsande.

Ikväll klockan 19-21 på Teatercaféet kan du ta del av historierna. Fri entré.

Om Carmen i Landskrona

Repetition av Malmö Operas turnéföreställning av Carmen. Foto: Pressbild.

Om nästa veckas uppsättning av Carmen, en turnéföreställning med Malmö Opera säger Cecilia Kraitiss:
– Carmen spelas på svenska och är en perfekt opera både för den initierade operaälskaren och den rena opera-nybörjaren. Medryckande arior och musik, intensiva känslor och aktuella teman trollbinder publik på operascener runt om i världen. Nu är det Landskronas tur.
Föreställningarna ges torsdagen den 27/9 och lördagen den 29/9 klockan 19 på Landskrona teater.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser