Förskola i europeiskt samarbete

Säbyholms Montessoriförskola har fått EU-pengar.
Säbyholms Montessoriförskola har fått EU-pengar.

Det är en glad Eva Ifversson, förskolechef vid Säbyholms Montessori i Landskrona som ringer upp redaktionen för att meddela att man erhållit EU-pengar för ett projekt tillsammans med fem andra förskolor runt om i Europa.

Under två år kommer Säbyholms Montessoriförskola att ingå i projektet  Erasmus+ strategiska partnerskola i Europa. Detta innebär att tre förskollärare kommer att åka iväg till Ungern, Lettland, Turkiet, Spanien och Finland för att där i tre dagar utbyta erfarenheter, skapa nätverk med andra kolleger i andra länder samt utveckla sin kompetens och förskolans kvalitetsarbete.

–  Genom det internationella utbytet och samarbetet får lärarna möjlighet till kompetensutveckling samtidigt som förskolan höjer sin utbildningskvalitet genom bland annat erfarenhetsutbyte, säger Eva Ifversson, förskolechef som i förlängningen menar att det internationella samarbetet kommer att utveckla personalens kompetens.
Dels i att arbeta internationellt men även att när det gäller att ta fram nya pedagogiska idéer och skapar förutsättningar för att utveckla sin egen verksamhet.

I Landskrona arbetar man efter montessoripedagogik. Så är dock inte fallet i på de förskolor som nu ska besökas.
– I oktober 2019 kommer alla fem förskolor, med tre lärare per skola, som ingår i projektet att hälsa på oss på Säbyholm under tre dagar. Innan dess ska vi starta upp projektet genom att åka till Ungern, Paks, och där påbörja  vårt samarbete, avslutar Eva Ifversson.

Förskolan får 200 000 kronor i EU-bidrag för genomförandet.

 

 

Till arkivet