Annons

Det ska vara skoja att lyfta

Melker, Zejna, Alfred, Saga och Elisa hade det riktigt kul på en tyngdlyftningscup i danska Hilleröd.
Foto: Fredrik Hertberg.

Det var en intensiv och fin helg för Landskronas unga atleter med JSM i Malmö och Ålholm Cup i Danmark på samma dag.

Annons
 

Samtidigt som ett gäng lyftare var i Danmark på Ålholm Cup och tävlade hade Landskrona Atletklubb tre lyftare på JSM i Malmö.
–  Vi bjöds på en fantastisk dag med många fina lyft, mycket glädje, personbästa, nationalsången och framförallt den fina sammanhållningen mellan alla lyftare oavsett vilken klubb man kommer ifrån så hejar man på varandra, det är det bästa med tyngdlyftningen, säger en glädjestrålande Marie Brodin, ordförande i Landskrona Atletklubb.

Nils Andersson var först ut på flaket i Malmö och gjorde en fin tävling med nya personbästa i både ryck och stöt.

Hanna Brodin gjorde även hon en riktigt fin tävling men fina stabila lyft och det var en nöjd och glad tjej som kom av tävlingsflaket även om lyften inte räckte till en pallplats denna gången.
– Men Hanna är bara 14 år och har tiden framför sig.

Sist ut av Landskronas lyftare under lördagen var Alvin Broman som höll spänningen uppe när han bommande sina två första ryck, men vad gör väl det när väl 85 kg sitter.
Alvin var otroligt nära att få med sig 115 kg i stöt men tappade den och fick “nöja” sig med 108 kg. – Alvin har utvecklats otroligt mycket under detta året och har varit uttagen till olika landslagsläger under 2018. På UDM i Kristianstad för knappt en månad sedan lyfte han  205 poäng sammanlagt vilket gjorde att han klarade kvalgränsen till Ungdoms Nordiska Mästerskapen som går i Köpenhamn 13-14 oktober. Det är helt fantastiskt, berömmer Marie Brodin.

Medan dessa lyftare kämpade på i Malmö var fem andra medlemmar tillsammans med medföljande föräldrar och coacher i Hilleröd, Danmark.

– I den första gruppen tävlade Saga, Elisa och Alfred. Saga kom på 4:e plats efter personbästa i både ryck och stöt. Elisa gjorde även hon en riktigt fin tävling och satt personbästa i ryck med 21 kg och 28 kg i stöt. Detta räckte till en hedrande andra plats. Sen var det dags för vår yngsta men ack så starka Alfred att kliva upp på flaket och det gjorde han med bravur! Alfred kom 2:a i sin klass och var stolt som en tupp, med all rätt, poängterar Marie Brodin.

I den andra gruppen var det dags för Zejna att lyfta och även hon gjorde en kanonfin tävling och fick med sig 34 kg i ryck och personbästa  i stöt på 43 kg. Detta gav en fin 3:e plats.

I sista tävlingsgruppen tävlade Melker som persade rejält med 48 kg i ryck. Det betalde sig att byta stil till ryck i utfall. Därefter personbästa i stöt på 60 kg efter viss dramatik med en smärre olycka i andra stöten. Pers över hela linjen och en fin 2:a plats.

– Summa summarum en mycket väl genomförd tävling av LAKs lyftare med fyra pallplatser och flertalet personliga rekord. Dessutom hade de fruktansvärt roligt vilket är underbart att höra för det är prio ett hos LAK, att ha roligt!

Hur gick det då för Albin Leo som lyfte på JSM under söndagen?
–  Albin klarade alla sina sex lyft och lyfte som aldrig förr. Det är kul att se honom på tävlingsflaket igen efter en lång tid av rehab. Sammanfattningsvis, en riktigt fin helg för Landskronas unga atleter, avslutar Marie Brodin.

Nils Andersson.
Foto: Marie Brodin

Hanna Brodin
Foto: Marie Brodin

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser