Annons

IF Metall kräver ökad trygghet på arbetsmarknaden

Kenth Hellqvist från IF Metall överlämnade 1800 namnunderskrifter från medlemmar i fackförbundet till riksdagsledamot Niklas Karlsson (S) med krav på, ökad trygghet i och mellan jobben, rätten att vara sjuk tills man blir frisk, att ingen ska behöva dö av jobbet samt NEJ – till osäkra anställningar och lägre löner.

– Människor ska inte behöva dö på sin arbetsplats, osäkra anställningar måste upphöra och man måste ha rätt att vara sjuk tills man blir frisk, säger Kenth Hellqvist ombudsman och valledare för IF Metall Nordvästra Skåne i samband med att han överlämnade 1800 namnunderskrifter till riksdagsledamoten och ordförande för Socialdemokraterna i Skåne, Niklas Karlsson.

Annons
 

Inför valet på söndag har IF Metall samlat in namnunderskrifter med krav för en ökad trygghet på arbetsmarknaden. Kraven överlämnades under fredagen till socialdemokratiska företrädare.
– IF Metalls krav på en tryggare arbetsmarknad är högst rimliga och ligger väl i linje med den politik den socialdemokratiska ledda regeringen fört den senaste mandatperioden. Men det återstår mycket att göra och tillsammans med mina socialdemokratiska kollegor ska vi göra allt för att öka tryggheten på arbetsmarknaden, säger Niklas Karlsson.

– Det finns inget annat parti än Socialdemokraterna som kan genomföra våra krav, eftersom det enbart är i sann facklig-politisk anda som vi kan driva igenom dessa, anser Kenth Hellqvist.

– Anledningen till att vi överlämnar dem till just Niklas Karlsson är inte enbart för att Niklas är partidistriktets ordförande och riksdagsledamot, utan framförallt för att IF Metall Nordvästra Skåne alltid haft ett gott samarbete med honom och detta tänker vi fortsätta  med även om vi inte alltid varit överens i samtliga sakfrågor. Vi har i facklig-politisk samverkan genomfört massor tillsammans med Niklas, avslutar Kenth Hellqvist.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser