Tredje gången för Jimmie Åkesson i Landskrona

Jimmie Åkesson talade till redan många "frälsta" i Landskrona.
Jimmie Åkesson talade till redan många ”frälsta” i Landskrona.

Sverigedemokraternas och Jimmie Åkessons torgmötesturné nådde i förmiddags Landskrona.
Fram till valet gör partiledaren över 50 möten runt om i landet. Stoppet idag var det 30:e och att Landskrona är ett starkt SD-fäste gick inte att ta miste på. Uppslutning och applåderna var många.

Det var nästan lite rockstjärnestatus när SD:s partiledare Jimmy Åkesson klockan 10 äntrade det avspärrade området på Rådhustorget mellan Rådhustrappan och Västanvinden. Mobilkamerorna i luften  Applåder och ytterligare uppeldning av publiken. Uppvärmare till huvudakten var förövrigt Peter Jezewski, tidigare i The Boppers.

Av de förväntade protesterna som partiets lokale ordförande Stefan Olsson befarade när han talade med Landskrona Direkt under torsdagen syntes eller märktes inget. Desto fler synliga poliser var på plats.

– Så här tryggt har det aldrig varit i Landskrona tidigare, sa Jimmy Åkesson och gjorde en svepande gest mot de uniformerade poliserna vilka han samtidigt passade på att utlova ett lönelyft på 6000 kronor.
– Rent av mer till de i yttre tjänst.

Anförandet höll sig till manus och någon lokalpolitisk utvikning kring Landskrona gjordes inte. Något överraskande månde, då det är kommunen där SD trots allt har störst inflytande.

Jimmie Åkesson inledde med att recensera såväl tidigare Allians-regering som den nuvarande rödgröna. ”Den sämsta regeringen i modern tid” och ”En komplett katastrof” var betygen.

Alliansen i opposition fick sig förövrigt också en rejäl känga.
– De har suttit på läktaren i fyra år trots att vi har gett dom chans, på chans, på chans att avsätta den skadliga regeringen, att avsätta Stefan Lövén, så har de inte gjort det.

– Det är moderaterna, kristdemokraterna, centerpartisterna och liberalernas som aktivt låtit honom sitta kvar därför att man själva inte velat ha makten, sa han vidare.

Stefan Löfven  och socialdemokratin fick veta att de misslyckats kapitalt med sina tidigare vallöften –  EU:s lägsta arbetslöshet, en skola i toppklass , bättre sjukvård och minskade klyftor.

Efter att berättat om de andra partiernas tillkortakommande fortsatte Jimmie Åkesson att tala om sitt partis fyra fokusområde – Ett Sverige som håller ihop, En riktig sjukvård, Ett tryggt Sverige och Migration på rätt sätt.
Vi måste ha ett stopp nu. Stopp för asylinvandring. Stopp för anhöriginvandring till asylinvandrare. Vi har till och med sagt att vi inte ens ta emot kvotflyktingar framöver. Hjälpen måste riktas till närområdet. Så hjälper vi flyktingar, sa Jimmie Åkesson och mötes av applåder av flera hundra Landskronabor och tillresta.

– Detta är valrörelse. Att få åka runt och träffa folk, sa partiledaren som avslutningsvis fick en BoIS-tröja av den lokale SD-ledaren Stefan Olsson.
– Vi har tre saker gemensamt. Intresset för politik, katter och fotboll, sa Stefan Olsson innan det var dags att vinka av  SD-följet som på eftermiddagen skulle framträdda i Malmö.

Jimmie Åkesson som håller på Mjällby fick en BoIS-tröja av Stefan Olsson.
Till arkivet