Annons

Jazzcaféet lyser upp i höstmörkret

På höstens första Jazzcafé i Landskrona den 5 september får besökarna höra en dansk duo bestående av vokalisten Sinne Eeg och pianisten Jacob Christoffersen. Sinne Eeg har under sina turnéer gjort stor succé på de klassiska jazzscenerna och nu etablerat sig som en av Danmarks största stjärnor internationellt
Foto: Stephen Freiheit.

Musik i Syd har i samarbete med Ystad Teater och Landskrona teater bjudit in till jazzkvällar sedan 2004, och även denna säsong kommer man att presentera ett spännande och varierat jazzprogram.

Annons
 

Ystad, med Ystad Sweden Jazz Festival, räknas som en av Sveriges mest betydande jazzstäder, så när årets mörka månader närmar sig förses stadens jazzälskarna med jazz på teatercaféet. Landskrona har ännu inte fått något erkännande som jazzmetropol i Skåne men med den nyfikenhet och öppenhet som publiken i staden har tagit emot jazzmusikerna så kommer Landskrona inom kort att vara unik i sitt slag.

Mats Holtne, producent på Musik i Syd, berättar om höstens jazzcafé-program:
– Först ut i september är den internationellt kända sångerskan Sinne Eeg med pianisten Jacob Christoffersen, båda från Danmark. Med sin exceptionella sångteknik tolkar Sinne sånger från den amerikanska sångboken på ett avslappnat och naturligt sätt.

­ – I oktober kommer IDKA JAZZ, med Ida Karlsson i spetsen.
Ida Karlson och hennes band räknas till en av de unga, lovande musiker som ska bära jazzmusiken framåt mot nya mål. Orkestern spelar nordisk jazz med tydliga rötter i Lars Gullins 50-tal.

– Elisabeth Melander, med sin starka scennärvaro och sin kvartett, kommer till jazzcaféerna i november. Med lyriska tolkningar i norrländsk ton möter hon som alltid publiken med livsglädje och kärlek.

– Sist ut i höstens program är Cennet Jönsson Quartet som kommer med nya kompositioner skrivna under sin långa vistelse i Galicien. Tillsammans med sin nya besättning blir det en kväll att minnas till långt fram på julnatten. Jag lovar!, avslutar Mats Holtne.

Hela konsertkalendern för höstens Jazzcafé hittar du här.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser