Punkikon uppträder på ”vänsterhäng”

Johan Johansson tillhör de stora inom punkmusiken men har även på senare år ägnat mycket tid åt visor. Politisk har han alltid varit och det är på vänsterflanken han håler till. På söndag kommer han till Landskrona. Foto: Morgan Karlsson
Johan Johansson tillhör de stora inom punkmusiken men har även på senare år ägnat mycket tid åt visor. Politisk har han alltid varit och det är på vänsterflanken han håller till. På söndag kommer han till Landskrona.
Foto: Morgan Karlsson

På söndag är det exakt en vecka till valdagen och då väljer Vänsterpartiet i Landskrona att skruva upp tempot. Tillsammans med Vänsterpartiet Skåne bjuder de på såväl tal som fika vid scenen i Slottsparken. Dessutom bjuds det på musik och en av de som uppträder är en av landets absolut största punkikoner, Johan Johansson.

Att vi står inför ett val råder det ingen tvekan om. Allt från ministrar och partiledare gästar staden inför avgörandet den 9 september. Med på banan är även Vänsterpartiet som med utåtriktade aktiviteter försöker stärka sin ställning i Landskrona. På söndag genomför de sitt största arrangemang då de bjuder in till ”vänsterhäng vid Slottsparksscenen”. På talarlistan finns partiets förstanamn på såväl kommun- och regionlistan som riksdagslistan.

Christine ”Kikki” Lenander är biståndsbedömare  i Landskrona stad och hon står som nummer ett på den kommunala listan.
– Det kommer att bli en eftermiddag fylld av aktiviteter. Det blir naturligtvis mycket politik men vi bjuder även på fika samt ansiktsmålning för de små, säger hon.
– Jag vill ha ett Landskrona där alla, unga och gamla, kvinnor och män, människor med olika bakgrund och med olika förutsättningar, har möjlighet att leva ett bra och tryggt liv. Ett Landskrona som ser till behov istället för vinstmaximering och som har en stark gemensam välfärd.

För den musikaliska underhållningen står den lokala förmågan Teo Törnqvist samt den mer kände Johan Johansson som var med att grunda punkbandet KSMB 1978. Andra band han spelat i är Strindbergs och John Lenin. Numera är det KSM3 som gäller. Men på söndag kommer han med sin gitarr.
– Han har sagt att han vill bidraga med vad han kan inför valrörelsen och det han kan är att spela musik. Och för oss är det naturligtvis stort att vi lyckats få hit honom till Landskrona, säger Kikki Lenander.

Till arkivet