Annons

Modern design fortfarande hett på auktioner

Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk förbereder för måndagens visning. I sina händer håller han en fåtölj som är designad av Hans J Wegner som heter Cigarr.

Efter säsongspremiären på Skånes Auktionsverk, där bland annat en ikon såldes tillbaka till Ryssland för hela 90 000 kronor (utrop 4 000), så är kommande auktion av det mer traditionella slaget. Trenden fortsätter dock. Modern design är populärt.

Annons
 

Det är fortfarande mycket inne med modern design. Det märks tydligt på Skånes Auktionsverks onlineauktioner.
– Denna vecka har vi bland mycket annat möbler som är designade av formgivarna Josef Frank, Hans J Wegner och Bruno Mathsson, säger Joakim Karlsson på auktionsverket.
– Mest spännande är nog soffan och fåtöljerna av Hans J Wegner som heter Cigarr. Det är inte ofta vi ser dessa på auktioner.

Sedan länge är handknutna mattor något som klubbas billig med tanke på vilket arbete som ligger bakom. Denna vecka har Joakim Karlsson en favorit med på auktionen.
– Det är en 100 år gammal handknuten matta som heter Bahtiari och den är tillverkad i nuvarande Iran. De är otroligt välgjorda och mycket tätt knutna. Noterbart är också att de är helt naturfärgade.

Visning äger rum idag måndagen den 27 augusti mellan klockan 13 och 19. Onlineauktionen startar klockan 18 imorgon, onsdag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser