Annons

Barnhabilitering flyttar till Västra Fäladen

Landskronahems VD Mikael Forsberg är nöjd med bolagets utvecklingsarbete i Västra Fäladen. Snart flyttar det kommunala bostadsbolaget till Norrestad och ny hyresgäst på Västra Fäladen blir Region Skåne.

I våras stod det klart att Landskronahem flyttar sitt huvudkontor från Västra Fäladen till Emaljgatan i Norrestad. Nu har Landskronahem, som flyttar under hösten, även klart med en ny hyresgäst till de lokaler som man lämnar på Västra Fäladen. Ny hyresgäst blir Regionfastigheter Region Skåne.

Annons
 

2011 utsattes Landskronahems dåvarande huvudkontor på Pilängstorget för en mordbrand. En återflytt var omöjligt och byggnaden revs. Det nya huvudkontoret inrättades efter flera turer istället på Västra Fäladens torg. Och snart går flyttlasset till Norrestad.
– När vi flyttade hit till Västra Fäladen så utvecklade vi ett ganska dött torg till något levande. Framför allt när vi fick in Friskis & Svettis i Konsums före detta lokaler, säger Mikael Forsberg, VD på Landskronahem.
– Och nu flyttar vi till Norrestad för att fortsätta utvecklingen i det området.

Flytten går i november och sedan ska de tömda lokalerna anpassas till en helt ny verksamhet.
– Det är Region Skånes barnhabilitering, som idag ligger i Stadshusets byggnad ut mot Kungsgatan som ska flytta in. Någon större renovering är det dock inte fråga om. Vi räknar med att de kan flytta in i februari nästa år, säger VDn.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser