Annons

Mordbrännare dömd till 2,5 års fängelse

Den man som anlade en brand i den Ekelundska villan i Granet den 21 maj har dömts till fängelse i 2,5 år.

Den 47-årige Landskronabo som varit misstänkt för att ha brutit sig in i Ekelundska Villan i Granet och anlagt en eldsvåda, har fått sin dom. Tingsrätten i Lund fann honom skyldig till mordbrand och försök till grov stöld och för detta ska han sitta bakom lås och bom i två år och sex månader.

Annons
 

Det var tidigt på morgonen den 21 maj i år som först inbrottslarmet och strax därefter brandlarmet utlöstes i Ekelundska Villan. En väktare var först på plats och kunde konstatera att en ruta var krossad samt att det brann i en soffa och i en fönsterkarm.

Polis och räddningstjänst var snabbt på plats och kunde släcka eldsvådan.

Vid den tekniska undersökningen hittades blodspår som genom DNA-analys pekade ut den 47-årige Landskronabon som levt ett liv som under lång tid präglats av missbruk och kriminalitet.

Mannen påstår att han aldrig satt sin fot i huset men tingsrätten anser att bevisningen är tillräcklig för att konstatera att det är ställt utom rimligt tvivel att 47-åringen gjort sig skyldig till mordbrand och försök till grov stöld.

Läs även: Inbrott och brand i klassisk villa

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser