Annons

Debatt: Sälj inte ut Landskrona lasarett

Socialdemokraterna Jonas Esbjörnsson och Mecide Özer i Landskrona har reagerat på Moderaterna i Region Skånes utspel om att lägga ut två skånska sjukhus på entreprenad varav den andra kan komma att bli Landskrona lasarett, efter Ängelholm som (M) klart uttalat ska drivas i privat regi.

Landskrona lasarett hotas åter igen av Moderaternas politik. Förra gången för fem år sedan handlade det om förslag på att flytta 4000 operationer från Landskrona till andra sjukhus. Nu handlar det om att sälja ut hela sjukhuset.

Vi Socialdemokrater motsätter oss starkt dessa planer. Vi tror att det kan få förödande konsekvenser för sjukhusets framtid om Moderaterna får möjlighet att genomföra privatiseringen. Vi vill istället fortsätta satsa på lasarettet i Landskrona. Det är viktigt att en sådan högkvalitativ verksamhet får stabilitet och långsiktiga spelregler och inte riskerar den osäkerhet som en privatisering medför. Att ha nära till ett sjukhus med duktig personal är viktigt för alla i Landskrona med omnejd.

Vi Socialdemokrater vill inte privatisera sjukhuset i Landskrona. Istället vill vi satsa på de mindre sjukhusen och den kompetens som finns där. Under de fyra år som vi har haft makten i Region Skåne har vi satt stopp för ogenomtänkta omorganisationer. Ambitionen har varit att ge lasarettet i Landskrona lugn och ro för att kunna utveckla kärnverksamheten. Vi har även stärkt det lokala ledarskapet genom att återinföra sjukhuscheferna och vi har fört över städningen i offentlig regi för att städpersonalen ska få bättre arbetsvillkor.

Det är viktigt att sjukhuset får långsiktiga spelregler och inte riskerar en privatisering. Privatiseringar skapar ofta oreda och flyttar fokus från kärnverksamheten. De leder nästan alltid till krångliga  verksamhetsövergångar, ökad administration, överklaganden och ibland även till konkurser. Det vill vi inte utsätta lasarettet för. 

Invånarna i Landskrona har rätt till ett besked om hur planerna för Landskrona lasarett ser ut framöver. Hur ställer sig de borgerliga partierna i Landskrona till skånemoderaternas privatiseringsplaner? Allianspartierna måste ge besked om de vill privatisera sjukhuset eller inte.

Vi Socialdemokrater är tydliga och lovar att inte sälja ut Landskrona lasarett.

Jonas Esbjörnsson (S) Mecide Özer (S)

 

Lokal debatt på Landskrona Direkt

Skicka din debattartikel till info(at)landskronadirekt.com.
Ämnet du tar upp ska helst vara av lokal karaktär och röra Landskrona eller Skåne som helhet.
I undantagsfall kan dessa snäva gränser överträdas så till vida att debattören är Landskronabo.

Bifogat din debattartikel ska en bild bifogas samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa frågor angående texten.

Försökt håll dig under 6000 tecken inkl mellanslag.
Eventuella repliker publiceras i huvudsak på Planket men kan även leda till ett nytt debattinlägg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser