Landskronapolis blir säkerhetssamordnare i Svalöv

Niklas Schörling, 50, lämnar polisen i Landskrona för att bli beredskaps- och säkerhetssamordnare i Svalöv. Foto: Svalövs kommun.
Niklas Schörling, 50, lämnar polisen i Landskrona för att bli beredskaps- och säkerhetssamordnare i Svalöv. Foto: Svalövs kommun.

Vi noterar att Glumslövsbon Niklas Schörling, polis sedan 26 år tillbaka, mestadels i Landskrona i förra veckan tillträdde den nyinrättade tjänsten som Svalövs kommuns beredskaps- och säkerhetssamordnare.

Niklas Schörling har varit biträdande närpolischef i Landskrona under ett antal år. Han har arbetat mycket med brottsförebyggande frågor i samverkan med Landskrona Stad.
– Som polis har jag till största del varit verksam i Landskrona. Inledningsvis var det yttre tjänst som gällde men sedan blev jag arbetsledande gruppchef med personalansvar för den yttre tjänsten, berättar han som nu vänder tillbaka till sina rötter och uppväxtens Svalöv.

Den stora anledningen till att jag sökte tjänsten är för att frågor som gäller säkerhet och krisberedskap ligger mig varmt om hjärtat och jag vill utveckla mig ytterligare inom detta område efter alla år inom polisen. Att få bidra till tryggheten i samhället, helt enkelt. Att det sedan är just i Svalöv är en fullträff eftersom jag känner att jag har en stor del av mitt hjärta kvar där.

Helt kommer han dock inte att släppa kontakten med Landskrona.
– I min roll så är samverkan med polis och räddningstjänst samt motsvarande nätverk i våra grannkommuner en central del, avslutar han.

Till arkivet